p3.no
Line Charlotte Fjærvoll

Line Charlotte Fjærvoll

14
Skrevet av:
Publisert 13:39 18 mars, 2011
22
Singel
I Sverige

Kommer fra Åhus i Skåne, som ligger 25 mil fra Göteborg, 55 mil till Stockholm, 45 mil til norskegrensen. Hun reiste fra mamma, stefar, fire brødre og en stakkars hund.

Hvorfor Norge?

Line forlot familien i en sølepytt, hun selv uvitende omtaler som et basseng, i et småbyhelvete for å tjene penger til en Australiareise hun aldri kom seg på.

Dette bildet ble tatt den dagen Line kom til Norge, da smilte hun for aller første gang. (Foto: Privat)

I Norge

Line kom til Norge med Säfflebussen 18. januar 2009. Det er uklart hvordan hun kamuflerte seg over grensen. Med seg i bagasjen hadde hun det mest nødvendige – en fjellrev og løst godteri i lommene hennes, som i realiteten er frokost, lunsj og middag.
Hun bor alene i en 3-roms på St. Hanshaugen som hun leier for 1000 kroner i måneden, og jeg vil ikke en gang tenke på hvordan hun dekker inn resten av husleien, og om det i det hele tatt er et menneske verdig.
Line studerer nå medier og kommunikasjon ved høyskolen i Oslo, hvor hun kanskje lærer å uttrykke følelsene hun jobber med hver eneste dag.

Håp for fremtiden

Line har fått nye venner i Norge, som tar hun med på konserter og hytteturer, og det har gitt hun mot til å ha store drømmer for fremtiden. Regi og manusskriving er det hun håper å livnære seg på, men hvem har skrevet manuset til hennes liv? Det er i hvert fall ikke Gud, men kanskje djevelen. Om hun selv hadde skrevet manuset skulle hun vært en annen person – Elin Kling.

Selvopplevd hverdagsrasisme

– Vet du hva svensken sa når han fikk en istapp i hodet?
– Jätte kul!

Del "Line Charlotte Fjærvoll"