p3.no
Josefine Margareta Caroline Andersson-Staf

Josefine Margareta Caroline Andersson-Staf

9
Skrevet av:
Publisert 14:16 9 mars, 2011
20
Singel

Ja, Josefine er som dere kan se veldig blek, etter å ha tilbrakt store deler av livet sitt i en mørk fjøs. (Foto: Privat)

I Sverige

Josefine har vokst opp på en bondegård i Skövde, ca 18 mil fra Gøteborg, 40 mil fra Stockholm og 31 mil fra norskegrensa.
Her har hun levd side om side med dyrene, med sin mor og far, klær vevd på utmagrede sauers lusebefengte pels og havre fra dårlige avlinger er hennes daglige brød. Idyllisk tenker man kanskje, og det er det nok også, hvis man ser litt annerledes på det.

Hvorfor Norge?

Nå søker Josefine arbeid i Norge, så hun kan tjene godt nok til å våge og drømme om en framtid som skuespiller. På livets scene tenker kanskje du, og ja, det er riktig, men også som yrke. Hun vil spare penger til reiser og studier, sier hun, men hva skjer da med familiegården? Vil den forfalle, eller kanskje verre, tvangsselges? Svaret på det er både ja og nei, og kanskje. Tiden vil vise.

I Norge

Josefines tur til Norge blir hennes andre reise i rikdommens svøpe. Her får hun hjelp av Svenska Föreningen som forbarmer seg over de forvirrede nyankomne svenskene og stiller med tak over hodet, og tilbud om jobb.
Det blir spennende å se om denne empatiske jenta får troen på livet igjen etter en rakettstart i Norge.

Del "Josefine Margareta Caroline Andersson-Staf"