Undervurdert del 8: Times Of Grace – The Hymn Of A Broken Man

0
Skrevet av:
Publisert 9:00 1 April, 2013

Times-of-Grace-1

Adam D og Jesse Leach er endelig sammen med full action i Killswitch Engage. Men først fikk vi et pirrende vorspiel med Times Of Grace i 2010. Det var pur, uforstyrret metalkjærlighet.

For tiden går vi utålmodig rundt og tripper og venter på det nye Killswitch Engage-albumet Disarm The Descent. Utålmodigheten kommer av den deilige singlen In Due Time og en oppsikktsvekkende god konsert postmannn Jon og jeg så på Graspop Metal Meeting i fjor.

For som mange vet, er Jesse Leach tilbake i Killswitch Engage, og det kan knapt bli annet enn magisk og hardtslående.

Men dette kommende albumet kom egentlig ikke ut av det blå, for allerede i 2010 ga KsE-sjef og Jesse Leach ut en plate sammen, da under navnet Times Of Grace. Og det er en usedvanlig ogd og undervurdert plate.

Sjekk bare den gigantiske åpningslåten Strength In Numbers, som mer enn noen andre låter (kanskje med unntak av Richie Sambora-soloen i Bed Of Roses) gir meg lyst til å stå på et fjell i baris og rope om kapp med vinden og stormen. Makan til storhet.

Videre er tittelsporet The Hymn Of Broken Man seig, amerikansk metal på sitt beste, The End Of Eternity er så nære som Adam D har vært A Perfect Circle og Tool light, mens The Forgotten One minner oss om hvor nære Killswitch Engage vi er, siden de ga ut The Forgotten året før.

Så hva er forskjellen mellom Killswitch Engage og Times Of Grace? I Times Of Grace får Adam og Jesse mer utløp for sine emo-tendenser, samtidig som det er dystrere og seigere, men også tidvis mer oppløftende og enkelt enn Killswitch Engage.

Det som hvert fall er sikkert, er at The Hymn Of A Broken Man er en latterlig god og vakker plate. Sjekk ut.

Tags: , , ,

Del "Undervurdert del 8: Times Of Grace – The Hymn Of A Broken Man"