Ukens albumcover: White, Yellow And Black Metal

7
Skrevet av:
Publisert 7:30 9 February, 2009

Stripete og vilt fra den andre siden.

Her i Pyro bryr vi oss ikke om hva folk tror på. Er du satanist? Ok for oss. Er du kristen? Like ok det. Tror du på ingenting? Nesten enda bedre.

På 80-tallet dukket disse typene opp. Med skinnende gulfarge og bibelen under armen skulle Stryper lære metal-folket om Gud og grønne skoger. Vi hørte vel ikke veldig godt etter, men siden Stryper spilte metal så var man forpliktet til å like musikken.

Soldiers Under Command er Strypers andre plate. Den kom i 1985, et godt år for heavy metal. Platen ble bandets kommersielle gjennombrudd, og den innehar et svært vakkert cover. Stryper er kanskje i ettertid mest kjent for å hive bibler på publikum. Og nest mest kjent for komboen svart og gult. Og så på en god tredjeplass nikker vi med til noen av låtene bandet ga ut.

Coveret til Soldiers Under Command er svært gjennomarbeidet, selv om det er nesten idiotisk enkelt. Ideen “vi maler en bil i våre egne farger” er godt kjent fra russetiden, og fungerer like godt på et albumcover som på et par måneder med vill fyll. Når du så tilfører litt røyk, varsel-lamper, vill påkledning i de riktige fargene, en heidundrendes logo, og saktens et par raketter nede der i høyre hjørne (RAKETTER! HØRER DERE, RAKETTER! METAL!), så har du jo rent gull. Godt hår har de selvsagt også. Men det hadde jo alle på 80-tallet. Til og med Ole I’ Dole hadde godt hår på 80-tallet.

Plate-tittlene Soldiers Under Command (en svært, svært kristen tittel, by the way) finnes ikke på selve front-coveret. Men jaggu står det Isaiah 53:5. Altså noe fra den der populære boken. Vi måtte bare sjekke det, og her er svaret: “But he was wounded for our transgressions, he was bruised for our iniquities: the chastisement of our peace was on him; and with his stripes we are healed”.

Striper. Stryper. Healing.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: White, Yellow And Black Metal"