Ukens albumcover: vikingkongen

0
Skrevet av:
Publisert 8:00 8 September, 2008

Enslaveds plate Eld gir oss ambivalente følelser…

Enslaved er et flott orkester. Neste plate Vertebrae er like rundt hjørnet, og etter at vi har lyttet til platen et par dager kan vi fortelle at Enslaved har laget nok et mesterverk. Det er lenge siden Enslaved fremstod som ville vikinger, og Vertebrae fortsetter bare ferden mot den klassiske rocken. Men det ekstreme er ikke helt bortgjemt likevel. Gled deg.

Ukens albumcover kommer dog fra den tiden Enslaved virkelig frontet det norrøne. Enslaveds plate Eld kom i 1997, og innehar et herlig frekt cover. Vokalist og bassist Grutle frontes som vikingenes konge med stor tre-trone, vikingsmykke og flott dandert hår. Sexytime in Bjørgvin. King of the norrøn night-time world. Pyro lurer på når neste tokt til Vinland går av stabelen, og om noen har husket å hente den giftige villmanns-soppen.

Ved andre øyekast spinner tankene rundt hva Grutle holder i hendene sine. Er det kanskje håndtaket på et kanonspisst sverd der i venstre hånd? Håper det. Hugg ned lakeiene. Og i høyre? En kaffekopp? Selv en viking må ha kaffe på morgenkvisten. Svart kaffe en teskje fluesopp. Et svært sterkt cover. Og som sagt. Gled deg til neste plate.

Tags: , ,

Del "Ukens albumcover: vikingkongen"