Ukens albumcover, Venom-Possessed, skumlere enn skumlest

4
Skrevet av:
Publisert 7:00 5 May, 2008

Nesten for skummelt til å fatte. Ukens albumcover har gitt Pyro mangt et mareritt i ung alder.

Venom er et legendarisk band. Kanskje mest for oss som vokste opp som heavy-fans på 80-tallet, men også for hele black metal sjangeren utover 90-tallet. Venom var bandet som inspirerte alle fra thrasherne i USA, med Metallica i spissen, til norske band som Immortal og Enslaved. Godt gjort av en gjeng med fyllebøtter fra Newcastle.

Men musikken var en ting. Ekstremt skremmende og raspende som den var, i et ellers ultramykt 80-tall. Albumcoverne var en annen ting. Og for myke gutter som meg, som ikke turte eller orket å høre på musikken, var det omslagene som skapte frykten. Med en ond logo, pentagram og en skulende dyrehodeskalle-lignende sak hadde de allerede skremt vannet av oss alle med album som Black Metal og Welcome To Hell. Og så kom Possessed i 1985. Jesus Kristus, baby.

Første gang jeg så albumet var på rommet til storebroren av en kompis. Dette var noe annet enn fargerike Kiss-cover og en tegnet Eddie hos Iron Maiden. Dette var alvor. Jeg holdt meg på avstand i det storebroren satt på platen, og når musikken skylte over meg ble jeg bare stående med åpen munn. Dette var langtfra musikk. Dette var galskap. Og coveret bygget perfekt opp under den voldsomme frykten som kom over meg.

Så nekro. Så enkelt. Så diffust. Og så veldig virkningsfullt. To barn, et skurrende bilde, logo på klærne. Hva har skjedd? Hvorfor er bildet negativt? De første teoriene mine som liten gutt helte mot at disse barna helt sikkert var tatt av Satan selv. Gamle-Erik. Var bildet tatt i Helvete, mon tro? Var de fanget i helvetes forgård? Noe ondt hadde definitivt skjedd. 

1985 var også som kjent midt i den kalde krigen, der man som liten trodde at atombomber fra Sovjetunionen kunne falle i hodet på oss når som helst. En annen teori som raskt dukket opp handlet om atomkraft. Var det kanskje en atomeksplosjon som hadde rammet disse barna? Var ungene strålt fra sans og samling? Og hvorfor ser de da så fornøyd ut?

Både coveret og Venom i sin helhet er egentlig umulig å finne ut av. Men den dag i dag gir albumcoveret meg en og annen frysning. I 1985 var rocken farlig. I 208 er ikke rocken så farlig, gitt. Hvertfall ikke om vi skal dømme etter det kommende albumcoveret til Venom. Hell heter platen, og sånn ser den ut:

Tags: ,

Del "Ukens albumcover, Venom-Possessed, skumlere enn skumlest"