Ukens albumcover: Udo og gjengen

91
Skrevet av:
Publisert 8:00 1 February, 2010

Forklaring ønskes…

Siden selveste Udo Dirkschneider skal velge de fleste av låtene i sistetimen i Pyro denne uken passer det perfekt med litt god gammel Accept som ukens albumcover. Udo sang tross alt i Accept på og av i mange og suksessrike år.

Vi er i dag tilbake i 1980, tredve år i tidsmaskinen, og ser litt rart på coveret til Accepts andre plate I’m A Rebel. En helt ok plate rent musikalsk, med tittelkuttet som beste låt, men orginalcoveret er verdt en studie. For her er det ikke lett å forstå hva som foregår, eller hvorfor noen kan gi ut noe slikt.

Vel er vi i gamle dager, lenge før photoshop, men det får da være grenser, guys? Her snakker vi om å lime ting oppå hverandre i en slik grad at det ser helt forferdelig ut. Men det er jo strengt tatt ikke det mest famøse her. Det jeg lurer aller mest på er hva som skjer midt på bildet der. Jeg skjønner jo at Accept er innestengt i en gul dings. Men hva er dingsen? Er det et romskip? En telefonkiosk? Et dusjkabinett? En gul tidsmaskin kanskje? Og hvorfor er bandet midt i hovedgaten i en travel tysk industri-by?

Så mange spørsmål, så få svar. Skulle spurt Udo himself da jeg intervjuet mannen….

Accept (eller plateselskapet) skjønte raskt at det tyske orginal-coveret kanskje ikke var så enormt stilig, og I’m A Rebel ble senere gitt ut internasjonalt med nytt cover. Som du kan se under.

Tags: , ,

Del "Ukens albumcover: Udo og gjengen"