Ukens albumcover: TNT med brystproblem

18
Skrevet av:
Publisert 8:00 21 July, 2008

Litt for kjapp på avtrekkeren der, TNT. Dette albumcoveret forsvant fort til fordel for coveret vi alle kjenner. Både bra og synd.

TNT fikk et slags gjennombrudd med platen Knights Of The New Thunder i 1984. Ikke minst fordi bandet fikk inn vokalist Tony Harnell, og begynte å skrive sanger med engelske tekster. Seven Seas var en stor hit i metal-miljøet her hjemme, og Knights Of The New Thunder var starten på gedigne ting for TNT.

Pyro er veldig ambivalent i forhold til orginalcoveret som ganske raskt ble skiftet ut til fordel for vikinghjelmen og øksen du ser under. I ettertid er albumcoveret ganske så grusomt. Men på samme tid pirrende. Den smådølle tegningen av to vikingdamer med våpen og brystene bare, ser relativt billig ut i 2008. Og selve bildet av bandet er legendarisk dårlig. Hallo, Tony. Håret ditt er for høyt… Bildet seg ut som om det bare er kopiert inn på coveret, helt uten noen stilistisk sans. Rosafargen er også definitivt litt for drøy, selv på 80-tallet. Lynet er heller ikke veldig stilig tegnet, og betyr det hele at vikingdamenes utstyr er elektrisk? Eller er det lynavledere de står og holder på? Forvirring.

Det virker som om disse to damene har ødelagt en hel landsby som ligger i ruiner i bakgrunnen. Det er ikke særlig hyggelig gjort. Vikingdamene er også veldig solbrune i huden. Har vikingene vært på stranden ved middelhavet en stund? Eller var det skikkelig varmt i Norge før i tiden? Her er det mye å undre seg over. Men, og det er et stort MEN her. I 1984 var Pyro små guttevalper. I 1984 var nakne kvinnebryst veldig spennende. Blandet med TNTs deilige metal ble det hele nesten for mye for oss. Vel er coveret litt latterlig i 2008, men i 1984 var det ganske så nært verdens beste albumcover.

Tidene forandrer seg, men Seven Seas forblir en klassiker. Erstatningscoveret er heller ikke så ille. Ganske så tøft er det i all sin vikinghet. Vikingmetal lenge før Enslaved. Artig nok var Japan det eneste stedet der orginalcoveret ikke ble erstattet. Japanerne er litt av noen typer.

Tags: , , ,

Del "Ukens albumcover: TNT med brystproblem"