Ukens albumcover: tidenes totalpakke fra Riot

4
Skrevet av:
Publisert 8:00 16 November, 2009

Det er ikke ofte vi presenterer mer enn ett cover i denne spalten, og i dag flesker vi til med fire!

For de fire første platene til amerikanske Riot fra New York må bare nytes i sammenheng. For Riot prøvde seg helt tydelig på et Iron Maiden-triks på sent 70-tall og tidlig 80-tall. At alle platecoverne skulle ha den samme figuren i forskjellige settinger. Bare så synd at Riots valg av figur var så ekstremt idiotisk at det ble mer komisk enn tøft. Men samtidig gir det oss muligheten til å gi deg en god latter. Dette er jo rett og slett helt fantastiske albumcover. For alle de feile grunnene.

For hva er det egentlig for et kreatur vi er vitne til her? Er det en sel? En ugle? En sel-ugle? En skapning fra dypet? Skapningen havner hvertfall i litt av noen situasjoner i løpet av Riots tidlige karriære. Mye eksplosjoner. Mye galskap. Litt James Bond-aktig. Vi elsker også at skapningen ofte bærer på en øks. Øks mot bomber og fly. Det er optimistisk.

Etter fire plater med dette konseptet gikk Riot over til mer “normale” albumcover. På alle måter trist. Platen øverst heter Narita og kom i 1979. Nyt de tre andre coverne under.

Fire Down Under fra 1981.

Rock City fra 1977.

Restless Breed fra 1982.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: tidenes totalpakke fra Riot"