Ukens albumcover: Scorpions knuser glass

5
Skrevet av:
Publisert 8:00 3 November, 2008

Som vanlig starter vi uken her på Pyro med et legendarisk albumcover.

Denne uken er det Scorpions som skal huskes og æres. Blackout fra 1982 er en av bandets mest populære og beste plater, og innehar et cover som er både tøft og noe merkelig. Med sanger som When The Smoke Is Going Down, Dynamite, Can’t Live Without You og tittelkuttet solgte Blackout til platina, og fastslo at Scorpions var et av de aller største hardrock-bandene på 80-tallet.

Men så var det albumcoveret da. Utvilsomt alltid tøft med knusing av glass og skriking. Men hva er det som skjer her egentlig? Er det en galning som prøver å rømme fra asylet? Er det en Harald Bredeli fra TV2 som har sett en håndballkamp for mye? Eller er det en stakkars gjest på en bedre restaurant som har blitt angrepet av de fordømte levende gaflene? Uansett er det vanskelig å skjønne hva disse kjøkkenredskapene gjør i ansiktet til denne karen. Annet enn at synet hans blir dårligere. Mannen går tydeligvis rett i et vindu. Usmart…

Og hva er det med denne voldsomme bandasjen? Er det kanskje ikke første gang denne karen snubler inn i knuselige ting? Er dette regelen fremfor unntaket? I så fall er det på tide å innstallere briller og ikke øyne av tinn.

Svært artig er det jo også at Scorpions har valgt et bilde med en mann med staselig tyskerbart. All den tid bandet er fra Tyskland selv. Det er jo som om et band fra Trøndelagen skulle smurt en en velfrisert mustasje på sitt cover. Når vi tenker oss om er det en flott idè. Kanskje Torch kan gjøre det på sitt neste album?

Fun-fact: Coveret er et selvportrett av kunstneren Gottfried Helnwein, og denne karakteren dukker opp i videoen til No One Like You i Rudolf Schenkers skikkelse. Sjekk under her, mot slutten av videoen. Med gaffel-øye og det hele.

Tags: , , , ,

Del "Ukens albumcover: Scorpions knuser glass"