Ukens albumcover: Råttent med Obituary

1
Skrevet av:
Publisert 8:00 23 November, 2009

Råtten og deilig dødsmetall.

Vi er tilbake på slutten av 80-tallet med denne ukens albumcover. Til den da svært ekstreme sjangeren death metal, og til et av de beste bandene. Obituary var sammen med band som Morbid Angel og Death blant det aller drøyeste man kunne høre på den gangen. Og ikke minst produserte disse bandene noen av de mest gory albumcoverne i historien.

Dagens cover er tatt fra Obituarys første plate Slowly We Rot som så nattens mørke i 1989. Tungt og hardt og ekstremt. Eller deilig om du vil. For ekstremt for meg i 1989, men i etterpåklokskapens navn et klassisk metal-band.

Det første som slår meg med coveret er den fantastiske logoen. Fra den tiden der man fremdeles kunne tyde logoene til de mest ekstreme metal-orkestrene. Og Obituarys logo var, og er, både ekkel og god. Taggete og ond som en giftig edderkopp. Og skinnende stålfarget som en nyslipt kniv. At logoen drypper av blod hører selvsagt med.

Det har tydeligvis gått ganske så trått i det siste for karen som ligger på asfalten i det mørke smuget også. Ikke bare driver han og råtner, han har også endt opp som rotte-mat. Dessuten har den flotte t-skjorten hans revnet. Og ikke minst har noen tatt ene skoen hans. Ikke bra.

At navnet på platen er skrevet med slime-farget skrift får 80-tallet ta skylden for.

Sakte råtner vi. Sånn er det.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Råttent med Obituary"