Ukens albumcover: Mustaine-maniaen fortsetter

8
Skrevet av:
Publisert 8:00 21 September, 2009

Det er ikke bare Endgame som står i hodet på oss.

Ukens albumcover må vi nemlig 23 år tilbake for å finne. Megadeths andre album Peace Sells…. But Who’s Buying er nemlig et perfekt eksempel på at albumcover ofte også trenger en god platetittel for å fungere perfekt. Og Peace Sells… er klassisk både utenpå og inni.

Megadeths andre album er også et eksempel på at noen band klarer å skape gode maskoter for seg selv og fansen. Motörhead har Snaggletooth, Iron Maiden har Eddie, og Megadeth har Vic Rattlehead. Selv om sistnevnte til tider har forsvunnet fra Megadeth-albumene, så var han i starten en sentral del av cover-kunsten.

Peace Sells… But Who’s Buying er, som så mye annet i Megadeth-katalogen, et politisk statement. Vic Rattlehead står utenfor en FN-bygning bombet sønder og sammen. De forskjellige nasjoners flagg vaier fremdeles, men himmelen er rød, og flyene er på vei inn for runde nummer to med krutt. FN og freden er til salgs, men hvem vil kjøpe den? Ingen. Krig er mye mer innbringende. Visstnok tok Dave Mustaine tittelen fra en artikkel i Readers Digest. Den gangen handlet nok det hele om den kalde krigen, men temaet og coveret er minst like aktuelt i dag med bomber og granater overalt.

Dette coveret har altså det meste. En mening, en direkte link til tittelen, en maskot, en snasen logo, og ikke minst lekker fargelegging.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Mustaine-maniaen fortsetter"