Ukens albumcover: Montrose rosa og halvnaken

1
Skrevet av:
Publisert 8:00 22 September, 2008

Vel var dette Sammy Hagars debut på plate, men coveret slipper ikke unna…

Vi snakker 1973, og vi snakker debuten til et band som aldri slo komplett gjennom, men som i ettertid har inspirert mang en helt. Platen har faktisk solgt til platina lenge etter at den ble utgitt. Montrose var Ronnie Montroses band, og inneholdt som nevnt Sammy Hagar som senere skulle bli en kjent soloartist, og ikke minst vokalist for Van Halen etter at David Lee Roth gikk solo på 80-tallet. En annen lenke til Van Halen er at produsenten på denne platen er Ted Templeman, som senere skrudde VH til millionsuksess.

Det blir sagt om dette albumet at det er en av de aller første hardrock-platene, og at det inspirerte nevnte Van Halen enormt da de startet. Eddie Van Halen var fan, og Van Halen covret Montrose-låter i starten av karriæren. I 1989 kåret Kerrang debuten til Montrose til å være det fjerde beste metal-albumet noensinne.

Så innholdet skulle være bra nok. Men hva med coveret? Har dere sett noe så grufullt? Det var vanskelig å finne et stort nok bilde av coveret, så litt av de grelle fargene har forsvunnet på bildet du ser her. Men tenk at det rosa og det gule er mye sterkere, så er du inne på noe. Rosa og gult. Aldri en bra kombinasjon på rockeplater. Skriv det ned i notatblokken.

Coveret er også kraftig homo-erotisk. Det er nok ikke meningen. Greit nok å kaste skjorten på scenen for småpikene, men når man tar bilde til debutplaten sin bør nok skjorten være på. Det er hvertfall ikke nødvendig at absolutt alle i bandet lar bekledningen være hjemme i skapet samtidig. De står farlig tett, og de ser sultne ut. Sultne på hud. Smykkene gjør ikke det hele noe bedre. For å si det sånn… Men slik var det vel på 70-tallet. Alt var lov. Og takk for det. Det gir oss jo en god latter 35 år etter.

Og da har vi ikke nevnt frisyren og logoen….

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Montrose rosa og halvnaken"