Ukens albumcover: Tordenball fra norgesaktuelle U.D.O.

1
Skrevet av:
Publisert 8:00 9 November, 2009

Den tyske generalen har alltid vært metal i sine valg av cover.

Udo Dirkschneider har mange albumcover på samvittigheten. Både med Accept og som solo-artist. Det som kjennetegner de aller fleste er at de er veldig metal i uttrykket. Tyskere tuller ikke med metal. De lever det 24 timer i døgnet, baby.

Og Udo er jo på alle måter metal-generalen fra Tyskland. Den gneldrende gamle mannen som aldri slutter å være sint. Første gang verden la merke til ham var som vokalist i fantastiske Accept, fullt utstyrt med kamuflasje-uniform, og beredt til å gå i krigen for metal. Men også som solo-artist har Udo fortsatt med å være 100% metal, og det er albumcoverne et bevis på.

Nå har kanskje ikke U.D.O.s cover vært de aller beste i klassen når det kommer til kunstnerisk uttrykk eller utfoldelse, men titlene og bildene er det ingenting å si på. Og enkelheten i Thunderball liker jeg godt. Ikke noe fiksfakseri. Kun logoen og en metallball full av ild. Er det solen som har blitt pakket inn i metall? Er det jorden som har gått til grunne? Eller er det bare en tordenball? Hva nå enn det er. Ikke vet jeg. Men metal er det. I verdensrommet. Bare se på stjernene. Space metal. Den saken er grei.

U.D.O. spiller følgende datoer i Norge i november, det blir stas:

23/11: John Dee, Oslo

24/11: Garage, Bergen

25/11: Folken, Stavanger

26/11: Kick, Kristiansand

Tags: , ,

Del "Ukens albumcover: Tordenball fra norgesaktuelle U.D.O."