Ukens albumcover: merkelige Kiss

4
Skrevet av:
Publisert 16:09 7 October, 2008

Jaggu glemte vi ikke ukens albumcover på mandag. Men her er det. Litt forsinket…

Og for et frekt cover! Året er 1975, Kiss har knapt solgt en plate på de to forsøkene de har gjort før bandets tredje album Dressed To Kill treffer butikkene. Og det gikk ikke stort bedre med denne platen. Faktisk så hadde medlemmene i Kiss så lite penger at de måtte låne dresser av manager Bill Aucoin til bildet på coveret.

I 1975 var jeg knapt født, så dette er et album og et cover som meg og mange andre måtte jobbe oss litt nedover i katalogen til Kiss for å finne. Og etter at mange oppdaget Kiss med stjernepose-kort fulle av glitter, bomber og blod, var Dressed To Kill-coveret forvirrende. Ingen farger, ingen demonisme, ingenting egentlig. Men likevel et pirrende cover. Ikke minst fordi Gene har fått den minste dressen. Han ser dermed meget skummel ut. Resten ser ut som meglere rett fra Wall Street. Kanskje ikke dumt i disse krakk-dager.

Dressed To Kill? Ser vel ikke veldig sånn ut. Mer som Dressed To Drink A Little Coffee At Grandmas. Men et fint cover er det. Og ikke minst er det som gjemmer seg bak coveret legendarisk.

Tags: , ,

Del "Ukens albumcover: merkelige Kiss"