Ukens albumcover: Led Zeppelin og obelisken

6
Skrevet av:
Publisert 8:00 23 March, 2009

Flopp både utenpå og inni.

Led Zeppelin laget mange ikoniske albumcover, men på sin syvende plate Presence gikk det galt. Og det selv om det ultrakjente byrået Hipgnosis, som står bak noen av verdenshistoriens beste plateomslag, snekret det hele sammen.

Presence kom i mars 1976, og ble et av de minst populære Zeppelin-albumene. Coveret viser noe som tydeligvis skal være en pen og pyntelig familie på fire som er samlet rundt en mystisk stein. En svart stein formet som en obelisk. Oppå en hvit duk. Ikke så veldig metal. Om vi skal være helt ærlig.

Utenfor vinduet ser vi en rekke flotte båter og en feiende flott brygge. Familien ser pyntet ut, så kanskje de er på vei til enten kirken eller en mørk og satanisk menneskeofring. Ikke vet jeg. Det eneste jeg vet er at dette er et av de kjedeligste albumcoverne ever.

Obelisken som familien er samlet rundt skulle visstnok relatere til kraften og tilstedeværelsen til bandet Led Zeppelin, men det fungerte nok kun inne i hodene til bandmedlemmene og Hipgnosis. Jimmy Page har uttalt følgende om coveret: There was no working title for the album. The record-jacket designer said `When I think of the group, I always think of power and force. There’s a definite presence there.’ That was it. He wanted to call it `Obelisk’. To me, it was more important what was behind the obelisk. The cover is very tongue-in-cheek, to be quite honest. Sort of a joke on [the film] 2001. I think it’s quite amusing.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Led Zeppelin og obelisken"