Ukens albumcover: klissete fra Scorpions

3
Skrevet av:
Publisert 8:00 2 November, 2009

Sticky fingers?

Lovedrive var Scorpions sjette album, viste bandet fra en ny og mer kommersiell side, og har siden blitt betegnet som et av de beste hardrock-albumene gjennom tidene. Men i denne spalten handler det ikke om musikken. Det handler om kunsten bak musikken. Eller foran egentlig, siden coveret er det første du ser…

Scorpions har en lang tradisjon med merkverdige albumcover. Vi har vært innom to av disse tidligere i albumcover-spalten. Sjekk Blackout og ikke minst Fly To The Rainbow. Lovedrive føyer seg inn i rekken, selv om vi her får servert et litt mer forståelig cover fra den erke-tyske gjengen.

Coveret er laget av selveste Storm Thorgerson, som står bak noen av de mest berømte platecoverne i historien, og som også har sin egen cover-spalte i bladet Classic Rock. Det er uvisst om dette er et av albumcoverne han er stolt av eller ei, men vi her i Pyro har likt Lovedrive-kunsten siden vi var pittesmå. Kanskje aller mest da vi var ungdom proppfulle av uforløst seksualdrift…

Akkurat hva som skjer på coveret var vi, og er vi, litt usikre på. På 80-tallet var det egentlig ikke så nøye, vi fikk jo se deler av et kvinnebryst! Holdt i massevis. Men at enten kvinnen har gjemt eller glemt brukt tyggis inne i sin egen brystholder, eller at herren har gjort det samme inni sin egen hånd, kan være en forklaring. Eller så har rett og slett brystet gått delvis i oppløsning. Kanskje stemningen i baksetet rett og slett er for het, og huden smelter? Hva vet vi. Klissete blir det uansett. Men de to skal ha for innsatsen. Og for at de har pyntet seg. Er de på vei til Scorpions-konsert kanskje? En lovedrive er det utvilsomt.

Coveret ble selvsagt sensurert. Vi snakker jo om 70-tallet her. Da var ingenting lov. Bildet ble erstattet med den sedvanlige skorpionen, som du kan se på det alternative coveret under.

Moralen? Tyggis og bare bryst bør holdes adskilt.

P.S. Ligner ikke karen på coveret veldig mye på denne skuespilleren? Slående likhet til tross for aldersforskjellen.

Her har du coveret som kom inn for det utviste orginalcoveret.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: klissete fra Scorpions"