Ukens albumcover: Judas Priest med vill motorsykkel

0
Skrevet av:
Publisert 8:00 2 June, 2008

Judas Priest er på vei mot landet vårt. Takk og lov. Ukens albumcover er både flott og forvirrende.

Painkiller har i ettertid blitt stående som et av de sterkeste albumene i Priest-katalogen. Ikke minst grunnet det knallsterke tittelkuttet. I tillegg hadde bandet vært gjennom en periode med plater som ikke fenget den orginale fansen. For mye tullball, for mye synth og for høyt hår. Det var ikke slik vi ville at The Priest skulle låte og se ut. Dermed ble Painkiller et album som viste et band som fant tilbake til røttene (skjønt de aller tidligste røttene var kanskje hippie-røtter, men….).

Judas Priest spiller i Trondheim lørdag 7. juni (sammen med blant andre Immortal og Stage Dolls), og i Bergen 8. juni. Og 16. juni kommer den nye platen Nostradamus. Vi feirer begge disse faktum med å gi oppmerksomhet til det siste albumcoveret Judas Priest laget før Rob Halford forlot bandet på starten av 90-tallet.

Og her er det mye å ta tak i. Judas Priest har hatt mange cover med store maskinelle tingester på. Maskiner som lever synes å fascinere bandet. Vi i Pyro liker også ideen. Selv om vi ikke alltid skjønner hvor Priest vil. Platen heter altså Painkiller. Og på coveret ser vi en slags robot som kjører/rir på en motorsykkel-lignende sak. I bakgrunnen har tydeligvis en hel by blitt rasert. Det får oss til å lure. Er det denne MC-føreren som har laget krøll i byen? Ødelagt og herjet? I så fall hvorfor? Og hva er grunnen til at han ikke er arrestert av politiet? Denne figuren har i så fall også plantet Priest-logoen i bakken som et slags bevis for ødeleggelsene sine. Er det så lurt? “Dette vil kunne brukes mot deg i en rettssak”, som de sier på film…

Vi har også en del spørsmål rundt selve motorsykkelen og denne roboten. Som dere kan se på bildet, så har roboten vinger. Hvorfor trenger han da motorsykkel? Han kan vel komme frem og tilbake til sine ødeleggelses-destinasjoner fortere ved hjelp av vingespennet? Kanskje det er fordi han elsker måten sykkelen rister mot skinkene? Eller kanskje han bare skal fronte medlemsskapet sitt i Hells Angels? Det er også visse spørsmål som reiser seg med tanke på selve det motoriserte fremkomstmiddelet. Lever det? I så fall, er det ikke voldsomt slitsomt å gape over hjulet hele tiden. Må jo bli sliten i kjevene av slikt. Det er vel også litt problematisk å kjøre på asfalt eller landevei med slike hjul. De vil helt klart kveste og ødelegge veibanen med sine spisse kanter. Dette vil ikke Mesta sette pris på. Og slike typer tuller man ikke med….

Oppsummert er det et flott cover. Forvirrende om du ser lenge på det. Men voldsomt flott uansett. Velkommen skal dere være, Judas Priest.

 

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Judas Priest med vill motorsykkel"