Ukens albumcover, hva skjedde Pantera?

1
Skrevet av:
Publisert 7:00 12 May, 2008

Eh? Her er det mye å ta tak i. Som for eksempel, hvem har ansvaret for dette?

Vel ble Panteras første plate Metal Magic utgitt i 1983, den gang de spilte glam-metal, og lenge før de knuste alle grenser med Cowboys From Hell i 1990, men likevel…. Dette er jo utvilsomt et av de styggeste cover som noengang er satt ut i en platehylle. La oss starte med logoen. Hvem i bandet er det som har laget den i margen på notatblokken i mattetimen tro? Greit at dette var lenge før tegneprogram kom med enhver computer, men litt arbeid kunne man kanskje lagt i arbeidet med logo, ikke?

Så over til skikkelsen på fronten. Og ikke minst spørsmålet om hva i alle dager denne karen skal forestille. Er det en løve, tro? Eller en litt dårlig tegnet varulv? Vanskelig å si. Spørsmålene tårner seg videre opp. Hvorfor har denne løven skråstrek varulven et sverd? Er han sint? Er han utilregnelig? Er han på jakt eller blir han jaktet? Og hvorfor svever han? Kan dette monsteret fly også? Den er ikke dum du.

Men det viktigste spørsmålet, som gjerne blir oversett, er jo hvorfor skikkelsen har på seg belte? Han eier jo ingen form for benklær. Ikke engang en liten underbukse. Her er det noen som ikke har tenkt. Merkelig. Men underholdende.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover, hva skjedde Pantera?"