Ukens albumcover: Helloween på ville veier

1
Skrevet av:
Publisert 8:00 15 September, 2008

Jøye meg…

Denne ukens albumcover er altså så dårlig at det nesten ikke er nødvendig med ord for at alle skal skjønne hvor vi vil hen. Det er bare å kaste et lite blikk på skandalen over. Men historisk sett er denne platen litt spennende. Det var nemlig med utgivelsen av Chameleon i 1993 at det virkelig begynte å gå ille for tyske Helloween, som på slutten av 80-tallet hadde gjort det stort med sin kraftfulle Maiden-inspirerte metal.

Det begynte vel saktens å gå nedover med Helloween etter suksessen med de to Keeper Of The Seven Keys-platene, men da Chameleon kom ga de aller fleste tilhengerne virkelig opp. For Helloween kjørte på med forferdelig blanding av køntri, akustiske gitarer og ville synther. Ingen skjønte noe. Aller minst bandet selv, som relativt fort etter utgivelsen knakk i to.

Og så er det dette med coveret da. Kan dette være det minst rocka coveret noensinne? Fronten på albumet ser mest ut som en kunstner som har forsøkt å tegne en indianerhøvdings hodepryd. Eller er det en regnbue? Eller er det en logo for SOS-Rasisme? Ikke vet vi. Men et særlig tøft cover er det ikke….

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Helloween på ville veier"