Ukens albumcover: Hai delt i to

0
Skrevet av:
Publisert 8:00 11 May, 2009

Ukens albumcover er todelt med skarpe tenner.

Great White hadde sin storhetstid på slutten av 80-tallet med sin blanding av hardrock og blues. Ikke minst var hiten, og Ian Hunter-coveren, Once Bitten Twice Shy svært delaktig i en viss suksess på listene. Denne ukens utvalgte albumcover, for det er to av dem, viser at Great White hadde et slags konsept på gang for sin tredje og fjerde plate Once Bitten og Twice Shy. Henholdsvis i 1987 og 1989. Ikke bare har de hysterisk nok delt sang-tittelen i to, og fått to albumtitler ut av det. Great White kjørte også et feiende flott hai-konsept på begge coverne.

Og det er ikke bare haien som går igjen. Akkurat det er jo høyst naturlig når bandet ditt heter Great White. Men vi befinner oss også på 80-tallet. Den gangen hardrock og damer på coveret gikk hånd i hånd. Dermed var det nok enkelt å komme opp med hai + dame = suksess. Det hele begynner moderat med Once Bitten. En kvinne sitter og ser rett i kamera på stranden, en hai svømmer forbi i bakgrunnen, men kvinnen vinner ettersom hun har halskjedet fullt av hai-tenner. Spisse og farlige.

Vi beveger oss to år opp i tid, konseptet fortsetter, og Great White blir mer vågale. Og rare. På Twice Shy har de doblet antallet kvinner, og halskjedet har blitt til en fot-lenke. Haien beveger seg denne gang langt fra sine naturlige jaktmarker i havet, og har forvillet seg inn på et rødt silkelaken. Men bølger lager den likevel. Kvinnene lever farlig, men det ser ut som om haien er på vei fordi. Takk og lov….

To relativt fine albumcover av et band som er forbi sin storhetstid, og som trist nok er aller mest kjent for den store brannen de startet med pyro-showet sitt på Rhode Island som tok livet av 100 mennesker. Men Great White gir fremdeles ut plater. Den siste heter Rising og kom for kort tid siden.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Hai delt i to"