Ukens albumcover: frekt og godt fra Slagmaur

56
Skrevet av:
Publisert 8:10 19 October, 2009

Totalpakke.

Cumshots viste oss i forrige uke at også helt ferske albumcover kan nytes i fulle drag, og saktens er også denne ukens albumcover nyss kommet for salg. Det norske bandet Slagmaur spiller en form for metal som er vanskelig å beskrive. Halvt black metal, halvt stemningsmusikk, halvt galskap. Og ja. Jeg vet at det blir tre halvdeler, men så koko kan man bli av å høre på dette….

Den siste platen til Slagmaur heter Von Rov Shelter, og innehar et fantastisk cover. Ofte kan fenomenet med å kopiere kjente fotografier eller malerier, og lage sin egen versjon av disse, bli ganske platt og kjedelig. Det kreves en stødig hånd for å lykkes. Men det har Slagmaur definitivt klart med Von Rov Shelter. Her har Leonardo Da Vincis fantastiske veggmaleri The Last Supper, som forestiller det siste måltidet Jesus hadde med sine disipler, og der han forteller at en av dem skal svike, blitt til noe ganske mer evil.

Alle som en til bords har fått på seg liksminke eller groteske fuglemasker, og den ene apostelen har blitt til en fullblods kvinne. Akkurat som i Dan Browns Da Vinci Koden, der Maria Magdalena hevdes å være en del av maleriet. Denne “oppgraderingen” av Da Vincis praktfulle kunstverk passer således perfekt for et black metal-orkester, og suser inn til heder og ære fra Pyro. Godt håndtverk.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: frekt og godt fra Slagmaur"