Ukens albumcover: Faith No More

7
Skrevet av:
Publisert 8:00 22 June, 2009

Torsdag spiller Faith No More på Hove. Dette er et staselig albumcover.

Først litt facts. Angel Dust er Faith No Mores fjerde album, ble sluppet løs på befolkningen i 1992, og er faktisk den mestselgende platen til bandet. En mørk og vakker reise gjennom midtlivskriser og land av solskinn. Den største kommersielle hiten var vel coveren av Commoderes I’m Easy, og artig nok var ikke denne med på platen fra starten. Låten var kun ment som en b-side, men fikk stor suksess, og dukket etterhvert opp på nye opptrykk av Angel Dust.

Dette må være et av de fineste albumcoverne vi har vært innom i denne spalten. Rent, pent og pyntelig med en vakker fargekombinasjon mellom den blå sjølignende bakgrunnen og den vakre hvite hegren. Nydelige komposisjoner finnes altså ikke bare i heavy-balladens verden…

Faith No Mores musikk er også på mange måter vakker, men også samtidig agressiv og urovekkende. Og det var dette poenget bandet ville ha frem ved å trykke et ganske så annerledes bilde på baksiden av coveret. Også det inneholder dyr. Men denne gang fra slakteriet.

Tittelen på platen Angel Dust henspeiler på kallenavnet til dopet PCP (Phencyclidine), og coveret handler også litt om det. Det vakre kontra det grufulle. Keyboardist Roddy Bottum forklarer det slik: “It’s a really beautiful name for a really hideous drug”.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Faith No More"