Ukens albumcover, escape from Alcatrazz?

1
Skrevet av:
Publisert 8:00 18 August, 2008

Vel var dette Malmsteens første fot innenfor i rockesirkuset, men hva skjedde med coverkunsten?

Alcatrazz var (og er) bandet til Graham Bonnet som tidligere sang i MSG og Rainbow. I 1983 slapp Alcatrazz sitt debutalbum No Parole From Rock N’ Roll, og på gitar fant man en ung Yngwie Malmsteen. Historien til Alcatrazz ble en lang rekke av nesten-suksess, men katalogen inneholder mang en perle. Ikke minst coveret til debuten. Takk til Heavy-Bård for tips.

På No Parole From Rock N’ Roll lekes det heftig med bandnavnet Alcatrazz, som alle vet er et berømt fengsel i San Fransisco. Minus en z. Både tittel og platecover henspeiler mot fengselslivet. Og coveret er legendarisk dårlig. Logoen er fin nok. Gul, men fin. Bildet derimot… En monster-stein som flyger i luften der en fange er innesperret. For en vill og idiotisk idè. Steinen ser herlig falsk ut, forresten.

Men hva betyr dette? Er det hele cellen som har flydd ut i luften? Er det aliens som står bak? Er dette en flukt? Hva skjer her egentlig? Pyro skjønner ingenting. Men vi skjønner at Alcatrazz startet karriæren med et vanvittig albumcover. De skal dog ha skryt for å ha husket skyggen under steinen, og for den stilige gule stickeren med “features Yngwie Malmsteen” på. Alt som features Yngwie er bra.

Musikken, spør du? Den får du under. En herlig fengsels-video (selvsagt) for låten Island In The Sun.

Tags: , , ,

Del "Ukens albumcover, escape from Alcatrazz?"