Ukens albumcover: Doros debut

3
Skrevet av:
Publisert 8:00 15 February, 2010

Heksebrenning.

Siden vi i morgen skal ha besøk av selveste Doro Pesch på Pyro, så passer det perfekt å gå langt tilbake i tid i denne ukens albumcover-spalte. Helt tilbake til Dors debut med bandet Warlock i 1984. Og det var med Warlock at Doro i en eksepsjonelt mannsdominert 80-talls metal-bransje skapte seg et navn som en sterk kvinne og en god vokalist. Det ble med fire Warlock-album før Doro Pesch gikk solo under navnet Doro, og det navnet spiller hun under fremdeles. Til alles store glede.

Og siden starten med Warlock har Doro inspirert mange andre kvinner til å hive seg inn i metalen. Blant annet mange av de Doro har med på singelen Celebrate der kvinner fra Artch Enemy, Holy Moses og After Forever deltar. Men nok vås. Mer albumcover.

For på Warlocks debut Burning The Witches skjer det ting. Vel har Doro vist seg som en sterk kvinne i metalen, men likevel fant man en halvnaken pike på debutcoveret. Heks javel. Men halvnaken. Eller helnaken egentlig. Ganske vanlig på 80-tallet, men kanskje noe underlig med en kvinnelig vokalist?

Ellers føyer albumcoveret seg inn i rekken av fint tegnede metal-cover med et noe overnaturlig preg, og det er jo slikt man setter pris på. Piken er altså en heks, og skal dermed brennes. Sånt drev man gjerne på med før i tiden. Det jeg stusser litt på er hvorfor denne piken er så liten. Eller hvorfor pyromanen er så stor. Forholdet dem imellom passer ikke rent skala-messig. Jeg velger å tro at det er piken som er usedvanlig liten, siden også lysestaken er større enn henne.

Artig nok ser ikke ildspåsetteren veldig morsk eller skummel ut. Han ser mer ut som en snill trollmann. Og det er kanskje det han er. Den snille trollmannen som redder landsbyen fra vreden til den pittelille heksen. Litt sånn julenisse-stil har han hvertfall. Og julenissen er snill som dagen er lang. Den saken er grei. Det eneste som insinuerer at karen er ond er at han har lange negler. Stol aldri på en mann med lange negler.

Man kan også lure litt på hva det er denne trollmannen har brukt som opptenningsved. Det ser mest ut som små larver, men de brenner ikke så godt. Kanskje det er dryss fra juletreet? Ikke vet jeg. Men kanskje det ender godt for den lille heksen til slutt i mangel av gode opptenningsmidler? Merkelig er det også at han tenner på lyset nedenfra. Han kunne jo like greit bare ha tent på lyset i toppen og sett heksen brenne opp ovenfra og ned. Bare et tips der altså.

Props for feiende flott logo. Det er tross alt det viktigste. Doro er gjest i morgen. Blir en strålende sending. Jeg lover.

Tags: , ,

Del "Ukens albumcover: Doros debut"