Ukens albumcover: Cowboyene kommer

527
Skrevet av:
Publisert 8:00 18 January, 2010

Fargespekter. Tegninger. Millionselger.

Lynyrd Skynyrd er på vei til Bergen i slutten av februar. Det er nesten litt for vilt. Derfor feirer vi det tragedie-befengte bandet med denne ukens albumcover. Og vi skal ikke rippe opp i historien med alle dødsfallene, men heller konsentrere oss om kunsten. Eller mangel på kunst.

At Lynyrd Skynyrd rent musikalsk er tidenes beste sørstatsrock-band er hevet over min tvil hvertfall. Og på bandets andre plate Second Helping fra 1974 finner du blant annet bandets største hit Sweet Home Alabama, som artig nok er et slags svar til Neil Youngs nedrakking av sørstatene i hans Southern Man. I tillegg finner du også knallgode Workin’ For The MCA på dette gode albumet. Men på coveret har Lynyrd Skynyrd problemer…

For der er det mye rart. La oss starte på toppen. Aerosmiths vinger over Rainbows regnbue? Ikke vet jeg. Det ser hvertfall ikke særlig bra ut. Så til logoen. Jesus. Jesus gange to. Et spedbarn kunne tegnet den bedre. Hvertfall om spedbarnet var bare pittelitt god til å tegne. Og så kommer bildene. Se på de bildene. Tydelig tegnet. Stygt tegnet. Alt omgitt av en rekke grelle farger. Only in the seventies….

Men musikken er strålende. Og jeg dør nesten av forventning til konserten.

Alle sammen nå…..

Big wheels keep on turning
Carry me home to see my kin
Singing songs about the Southland
I miss Alabamy once again
And I think its a sin, yes

Well I heard mister Young sing about her
Well, I heard ole Neil put her down
Well, I hope Neil Young will remember
A Southern man don’t need him around anyhow

Sweet home Alabama
Where the skies are so blue
Sweet Home Alabama
Lord, I’m coming home to you

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Cowboyene kommer"