Ukens albumcover: bombastisk med Nuclear Assault

2
Skrevet av:
Publisert 8:00 15 June, 2009

Undervurdert band og ekstremt flott thrash-cover.

Nuclear Assault var et av thrash-bandene i første bølge av thrash som aldri ble like store som Slayer og Metallica. Men jammen er det et flott orkester, som vel fremdeles holder koken. Bandet ble bygget rundt bassist Dan Lilker som ble sparket fra Anthrax etter bandets første plate, samt John Connelly som var roadie for samme band. Nuclear Assault gjorde thrash med en crossover-twist som gjorde at bandet også appellerte til hardcore-fansen. Med tekster om alt fra miljøvern til henging av paver ble Nuclear Assault raskt en favoritt i mitt hus.

Og Game Over fra 1986 er kanskje bandets beste albumcover, men ikke den beste platen. Her spiller bandet fortreffelig på sitt eget navn i et skrekk-scenario man ofte fant i mediene på 80-tallet. Atomkrig. Den store soppen. Hud som faller av, mennesker som faller om, og bygninger som blir revet i filler. Gule flammer og rød bakgrunn minner oss om at dette er helvete på jord, og tittelen Game Over tvinger tankene både til det endelige som en atombombe er, og ikke minst til dataspill. Et klassisk thrash-cover fra et klassisk thrash-band.

Mye props også for en staselig logo. Det var viktig med logo den gang da. Det burde være viktigere med logo den dag i dag…

Nye thrash-band som Municipal Waste har tatt denne typen albumcover inn i det nye årtusen, og det er vi i Pyro glade for.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: bombastisk med Nuclear Assault"