Ukens albumcover: bastant fra Dead Kennedys

2
Skrevet av:
Publisert 8:00 1 June, 2009

Dead Kennedys var flinke med albumcoverne sine. Dette er kanskje det aller sterkeste.

Dead Kennedys fra San Francisco er etter min mening tidenes beste punk-band. Med skingrende vokal fra Jello Biafra, og tekster med vidd, brodd og politisk tvist var Dead Kennedys lyden av kritikk mot det bestående på 80-tallet. I senere år har Jello Biafra fremstått mer og mer tøvete, og de andre medlemmene turnerte uten vokalisten, noe som må være en av de dårligste ideene noensinne. Men nok om bandet. Mer om albumcover.

Dead Kennedys var særdeles flinke med plateomslagene sine. Og da ikke bare fronten. Orginalutgavene kom også med svære og underholdende kollasjer av Winston Smith vedlagt, og timer ble brukt på å lese seg gjennom alt. Winston Smith står forresten også bak coveret til Green Days Insomniac-plate.

Dead Kennedys må være et av de mest brutalt politiske bandene som har eksistert, og får dagens punkere til å fremstå som skrikende drittunger. Dagens albumcover er hentet fra Plastic Surgery Disasters fra 1982. Coveret består kun av fotoet Hands tatt av kunstneren Michael Wells. Og det holder i massevis. Her har du et band som skriker om rettferdighet i verden og for revolt på alle fronter, og så topper de det med dette bildet. Magisk. Sterkt. Og veldig virkningsfullt. All urett i verden samlet i to håndflater.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: bastant fra Dead Kennedys"