Ukens albumcover: backstreet brawlers with gay trousers?

21
Skrevet av:
Publisert 8:00 2 March, 2009

Backstreet brawlers med trange bukser….

Thin Lizzy. Der har du et nydelig orkester. Et av de aller beste. Et band som forsvant så altfor tidlig. Et band fullt av bråkebøtter og geniale musikere. Perfekt for Pyro.

Fighting kom i 1975, like før Thin Lizzy slo gjennom med Jailbreak-albumet, og inneholder flere klassiske Lizzy-låter som Suicide, Ballad Of A Hard Man og Bob Seeger-coveren Rosalie. Og jammen smeller de et hysterisk albumcover i bordet også. Her er det selvsagt den deilig retro kles-stilen vi må snakke litt om. Sammen. Du og jeg. For her snakker vi 70-tallet. Det totale 70-tall…

På den engelske versjonen av Fighting treffer vi de fire i Thin Lizzy i en bakgate. Forhåpentligvis i Dublins sentrale strøk Temple Bar. Om kvelden. La oss ta layouten først. Den flotte logoen har fått plass, og det har også tittelen på platen. Ganske mange ganger. Et slags vilt ekko av en tittel blir det. Ikke veldig pent.

Så over til påkledningen. Og/eller mangel på påkledning. Dette med bar overkropp har jo vært meget populært gjennom rockens historie. Mange ganger fungerer det ikke helt i ettertid. Som her. Vel har Thin Lizzy bevæpnet seg med både kniv, stålrør, og noe som ser ut som en baseball-bat, men de bare brystene på to av medlemmene forandrer noe som så skummelt ut til et gay-treff. Sjefen sjøl gjør seg virkelig flid med brystkassen foran kameramannen. Jeg regner her med at mennesket bak kameraet var en mann. Det passer bra inn…

Så over til klærne som faktisk kom med på bildet. Her er det mye dongeri og skinn. Som det ofte var på 70-tallet. Men blandet med mangelen på overkropps-tildekning ender det hele i noe som burde vært et Turboneger-cover på 90-tallet. Ass Cobra style. Og da har jeg ikke nevnt de helt gigantisk trange buksene. Eller gjorde jeg det nyss? Enormt trange. For trange. Farlig trange. Møter man disse fire i en bakgate er det stor fare for å dø av latter før noen får inn et eneste slag….

Men vi elsker Thin Lizzy. Alltid. Hele tiden. Er det kanskje verdens beste band?

Den amerikanske versjonen av Fighting er ikke så stilig. Bare se.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: backstreet brawlers with gay trousers?"