Ukens albumcover: Accept-Accept, motorsagmassakre?

4
Skrevet av:
Publisert 9:00 21 April, 2008

Vi planlegger å ha fokus på et legendarisk platecover hver uke her på Pyronett. Enten det nå er et flott platecover eller et hysterisk dårlig, så er det alltid mye å diskutere. Og vi starter med den selvtitulerte debutplaten til det feiende flotte tyske heavymetal-orkesteret Accept. Utgitt så tidlig som i 1979, og med svært gode låter som Lady Lou og Glad To Be Alone på, ble dette starten på en lang og god karriære innen den skinnkledte delen av heavyen. Og takk for det.

Men hva med coveret? Her er det mye å gripe fatt i. Ingen tvil om at motorsag er et nyttig redskap. Enten man skal felle trær eller skjære folk i fillebiter. I og med at det er svært få trær på coveret får vi gå utfra at det er lemlesting denne (forhåpentlig) tyske kvinnen skal bedrive. Vi i Pyro liker å tro at det er hennes utro og voldelige mann hun skal ta et oppgjør med. Selvstendige kvinner tar grep!

Men hvorfor har hun da pyntet seg så flott? Det vil jo bli mye blod og innvoller på den småsensuelle kjolen. Og hvorfor går hun rundt i forstaden med motorsagen høyt hevet? Dette er mistenkelig. Det tyske politiet er nok like rundt hjørnet. Har hun kanskje ikke tenkt nøye nok over dette? Høyhelte sko har hun også, og den lille hatten som perfeksjonerer drakten kan hun fort miste i bastetaket. Det kan bli skjebnesvangert.

Men. Vi i Pyro heier på denne kvinnen. Vi heier på Accept også. Selv om debutcoveret er mer forvirrende enn stilfullt. Skjønt, kvinner med motorsag vil alltid være tidsriktig i vår verden.

Pyro sier: merkelig men pirrende cover.

Pyro setter søkelys på klassiske platecover hver eneste mandag her på Pyronett.

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: Accept-Accept, motorsagmassakre?"