Turnèrapport fra Sahg

1
Skrevet av:
Publisert 10:13 13 October, 2010

Det er ikke bare Enslaved som gir oss rapporter fra landeveien. Sahg er ikke dårligere.

Det er litt av en bande som er på tur sammen rundt i Europa. Dimmu Borgir, Enslaved og Sahg kan definitivt kalles en totalpakke av hard metal. Ivar Peersen fra Enslaved leverer reiserapporter fra turen, og Olav fra Sahg vil ikke være noe dårligere. Her er første reisebrev:

(Tofthagen, gitarhelt supreme)

Fem dager ut i runde to av europaturneen med Sahg, Dimmu Borgir og Enslaved, og på tide med rapport! 

To glimrende forestillinger i London 21. september og Paris 22. september var først ut, og publikum fornektet seg ikke i London Forum, selv om vi var første band ut og klokka bare var 7 på kvelden. Det ble riktig så folksomt på de 30 minuttene vi hadde å gjøre det på, og responsen tiltok jevnt, til vi til slutt hadde londonerne i vår hule hånd. Neste kveld sto Paris for tur, og som i London kvelden før, tok vi oppgaven som oppvarmingsband på alvor. Settlista så ut til å fungere som planlagt, en kombinasjon av materiale fra den nye plata og gamle låter, satt sammen til en dynamisk miks med hensikt å ta publikum fra 0 til 100 på en halvtime. Og det viste seg å fungere som planlagt!

(King kjører på)

Etter en ukes pause var det ut på veien igjen, i egen Sahg buss denne gangen. Scania fra 1979 med Sahg-logoer foran og på sidene. Det skal gjøres skikkelig når Sahg skal på turne! Første stopp på runde to, Warszawa, Polen, 7. oktober. En meget god start i den polske hovedstaden. Første gang for Sahg på polsk jord, alltid spennende å pløye ny mark. Det viste seg at også polakkene visste å sette pris på tung og mørk heavyrock, noe de viste nok en gang påfølgende kveld, i Krakow. Oppbyggingen av settet vårt fungerte nok en gang optimalt, og fra scenen å bedømme så det ut til at mange nye fans ble vunnet over i løpet av vår effektive halvtime. Neste stopp, Praha, Tsjekkia, ble en ny høydare på runden så langt, ekstremt entusiastisk publikum og positive tilbakemeldinger fra tsjekkiske fans.

 

(Inside the electric Sahg-mobile)

Neste dag, kjøredag, Praha-København. En solid feiring sammen med alle bandene og crew etter konserten i Praha sørget for at mange av oss sov store deler av veien til Danmark. Vega, København var neste konsert, tynt i salen første del av konserten, men publikum og stemningen vokste betraktelig i løpet av Sahg’s dødelig effektive halvtime. Stockholm “Rockholm”, 12. oktober, levde absolutt opp til sitt “alias”! Stinn brakke allerede da Sahg gikk på kl 19.30 og enormt bra respons!

(Olav synger og spiller gitar samtidig, multitasking)

(King of the road)

Tags: , ,

Del "Turnèrapport fra Sahg"