Tidenes L.A.-guide fra Tarjei Strøm

1
Skrevet av:
Publisert 11:00 29 October, 2013


GUITAR CENTER ROCKWALK 2

Tarjei Strøm og fetter Lindeflaten er på vei mot årets Kiss Kruise (rapport kommer..), men før de setter seil gikk de dør til dør på Los Angeles mange rockeattraksjoner. Herlig rapport her.

Vi gir ordet rett til rocke-globetrotter Tarjei:

West Hollywood i L.A. er et deilig sted. Nesten all rocken jeg vokste opp med hadde sin start her, og hele min barndom drømte jeg om å få dra å besøke dette nærmest utopiske hårmetal-mekka. De siste årene har vi turnert USA grundig med DATAROCK og L.A. er en av de byene vi har spilt aller mest i.

Jeg har vært her et 20-talls ganger de siste 7 årene, og har på alle disse svippturene letet opp viktige steder fra mine barndomshelter sin historie. I anledning min andre tur på KISS KRUISE, inviterte jeg med min fetter Arild Lindeflaten på en aldri så liten L.A.-sightseeing før vi drar til Miami for å treffe Kiss-båten.

Arild er en viktig person i livet mitt. Han er seks år eldre, bodde på Stord og spilte gitar i det legendariske bandet Insanity. Arild var rockestjerne og hørte på tøff musikk. Tøff musikk som han foret meg med. Og jeg var lett å fore.
Han oppdro meg med KISS, W.A.S.P. og Mötley Crüe, viste meg videoer, gav meg svenske OKEJ-blader og geleidet meg trygt gjennom hardrockens ville jungel.

Arild lærte meg å elske rocken, og det er jeg evig takknemlig for. Derfor tenkte jeg det var på sin plass å ta Arild med til L.A. og vise han West Hollywoods severdigheter. I den anledning har jeg samlet alle våre stoppesteder her slik at Pyros lesere kan nyte samme tur om dere skulle ta turen innom hardrockens aller viktigste by. Eventuelt kan dere bare drømme dere vekk sammen med oss.

Let´s go rock n’ roll!

Canter’s Deli
419 N. Fairfax Avenue

Du begynner hele turen med å ta taxi hit. Dette ser tilsynelatende ut som en helt vanlig, ganske old-school jødisk deli, med deretter tilhørende eldre klientell. Men her har du altså en aldri så liten skjult rockeperle: Deli-en er nemlig idag drevet av Marc Canter som var Slashs beste kompis i ungdomstiden. Slash og Marc holdt sammen i tykt og tynt og Marc dokumenterte nøye Guns N´Roses spede start frem til innspillingen av Appetite For Destruction.

CANTERS DELI

Han tok bilder, gjorde live-opptak, tok vare på flyers og set-lister, og alt dette er heldigvis også grundig gjengitt og beskrevet i boken hans Reckless Road som er obligatorisk for enhver fan av bandet. Guns N´ Roses fikk spise mye gratis her i starten av karrieren, og flere kjente promo-bilder av bandet er tatt nettopp her.

Du treffer Marc daglig på sjappen, og kan kjøpe signert bok, signerte bilder (som han har tatt av GN’R) i tillegg til å spise helt utsøkt diner-mat. Kjente rockere frekventerer også jevnlig dette litt “hemmelige” stedet. Gene Simmons kaller det et av sine favoritt-spisesteder, og det var her David Lee Roth sett seg ned med Vince Neil i juni 1981 for å lære ham om musikkbransjen.


CANTERS DELI GUNS BORD

Fairfax High School
7850 Melrose Ave

Fortsetter du videre opp Fairfax til veien den krysser Melrose finner du Fairfax Highschool på din høyre side. Det var her Steven Adler møtte Slash, og Slash møtte Michelle Young som GN’R senere skrev My Michelle om. Anthony Kiedis møtte også Flea her, og startet Red Hot Chili Peppers med Hillel Slovak og Jack Irons som også gikk på skolen. Andre kjentfolk som har gått her inkluderer Jermaine Jackson, Mila Kunis, Phil Spector og ikke minst Traci Guns(!) for å nevne noen. Her kan du evt. ta deg en detour og shoppe videre nedover Melrose eller fortsette videre oppover Fairfax.

FAIRFAX HIGH

Centerfold News Stand
716 North Fairfax

Videre opp Fairfax finner du Centerfold News Stand som er en ganske sjarmerende aviskiosk hvor Slash jobbet i sin ungdom.
Kjøp deg gjerne en flaske vann her. Du skal jo tross alt på sightseeing

CENTERFOLD

Cherokee Studios
751 North Fairfax

Enda litt videre opp Fairfax finner du Cherokee Studios som desverre ble revet i 2007. Her spilte Mötley Crüe inn en av hardrockens viktigste plater – Shout At The Devil – så vel som undervurderte Theatre of Pain. Det kan du føle på når du står her. Shout At The Devil, liksom. Mye fin footage fra dette studioet i Motley Crue-homevideoen Unsencored, forresten. Aerosmith, Van Halen, Stryper, Korn og Suicidal Tendencies har også vært innom dette studioet. Deilig.

CHEROKEE STUDIOS

Da er du god og mett i magen etter frokost på Canter´s samt nyfiken etter å såvidt ha dyppet dine metaforiske tær i hardrockens historie. Nå er det bare å praie en taxi og starte på eventyret Sunset Boulevard.

Amoeba Records
6400 Sunset Boulevard

Taxien setter deg av utenfor Amoeba Records om du har gitt riktige instruksjoner. Sannsynligvis den beste platesjappen i hele verden. Virkelig. Her finner du alt du trenger. Fra det siste nye til det mest obskure som du har brukt hele ditt liv på å lete etter. I tillegg til at du titt og ofte kan spotte store musikere på shopping her (Lemmy er innom her i Lemmy-dokuen) har de også ukentlige in-store konserter med små og store navn. Her har alle fra DATAROCK til Paul McCartney holdt ekslusive konserter, og det er helt spesielt å se et show inne i sjappen. Anbefales.

AMOEBA

På 80-tallet var disse lokalene også studioet til den flotte fotografen William Hames som tok knallgode bilder av masse hårmetal band. Vel ute av Amoeba (klarer du ikke bruke penger her, skjønner jeg INGENTING) snur du til venstre og setter snuten oppover Sunset Boulevard. Hardrockens deiligste og viktigste gate.

SIR Hollywood
6465 Sunset Boulevard

Etter litt spasering treffer du på SIR, eller Studio Instrument Rentals, på din høyre side. SIR er et populært og svært mye brukt pre-produksjonslokale. Lokalet huser 7 små og store øvings/produksjonsrom som store artister kontinuerlig leier seg inn i for å øve til turnestart og lignende.

SIR STUDIOS

KISS øvde for eksempel mye her før Unplugged og gjenforeningen i 1996 (veldokumentert i filmen Second Coming), og herlige typer som Motley Crue, Jane’s Addiction og Bon Jovi har alle leid seg inn her for å terpe på den deilige musikken sin. Her har de daglig besøk av noen av musikkverdens største stjerner. Uten sammenligning har DATAROCK også lagt igjen masse penger for å øve her. Kun for at jeg skulle få gleden av å ha øvd i samme rom som KISS. SIR driver også med utstyrsutleie, om man skulle trenge denslags.


SIR STUDIOS 2

Sunset Sound Recorders
6650 Sunset Blvd

Nærmest rett over gaten fra SIR finner du Sunset Sound Recorders som er et legendarisk studio. Van Halen spilte inn sine to første plater her, men studioet har også hatt besøk av Led Zeppelin, Rolling Stones, The Doors, Ringo Starr, Elton John, John Lennon, Alice Cooper, Tom Petty, Cinderella, Faster Pussycat,  Danzig, L7, Wolfmother og mange flere.

SUNSET SOUNDD

In-N-Out Burger
7009 W Sunset Blvd

Det er viktig å holde blodsukkeret oppe for å kunne være på hugget hele veien når man er på rocke-sightseeing, og derfor anbefaler jeg å ta en kjapp tur innom In-N-Out Burger. Det ser ut som en hvilken som helst fastfood-sjappe, men her “hjemmelager” de verdens beste kjappe burgere. Helt nydelig, og not to be missed før du fortsetter opp Sunset.

Seventh Veil
7180 Sunset Blvd

Når Vince Neil synger “raising hell at the Seventh Veil” i Mötley Crües Girls Girls Girls-låt er det denne strippeklubben han synger om. Et av Mötleys favoritt-strippesteder med andre ord. Du får også et glimt av utsiden på klubben i videoen til samme låt, nærmere bestemt i det Vince roper “hey Tommy, check that out, man” når de begge glir elegant oppover Sunset på hver sin Harley Davidson. Stilig.

SEVENTH VEIL

Tar du en liten avstikker til venstre ned fra Sunset – i den kryssende gaten North La Brea – finner du følgende:

Crazy Girls
1433 N La Brea

Populær og frisk all-nude strippeklubb. Mange rockere har hengt her (og henger her ennå), og det sies å være David Lee Roth sin favorittbule. Seal of approval, der altså. Vi tør selvsagt ikke å gå inn. Vi er nordmenn.

A&M Studios
1416 North La Brea Avenue

A&M Studios lå her fra 1967 til 1999 og har vært delaktig i mye flott rocke-historie. KISS, Mötley Crüe, Black Sabbath og Ozzy har alle gjort plater her, W.A.S.P. spilte inn sin første demo her, og videoen til Hear N Aids We´re Stars ble gjort her. We Are The World ble også spilt inn og filmet her. Litt mindre viktig, men dog….

A&M STUDIOS

Kat Von D’s High Voltage Tattoo
1259 N La Brea

Videre nedover La Brea finner du Kat Von Ds tattoostudio High Voltage Tattoo. Her er alt i L.A. Ink filmet, og det er et solid studio med masse flinke artister. Jeg har tatovert meg her to ganger, en gang hos Kat selv og en gang hos Dan Smith.

Du trenger ikke ha time for å ta turen innom, og du kan fint stikke hodet inn og bare se. Det henger masse gitarer og annen god rockemeoribilia på veggene der inne. Ta en titt før du snur deg tvert rundt og går opp igjen på Sunset der du fortsetter videre oppover (på din venstre side).

Alternativt kan du ta en kjapp tur videre opp North LaBrea og ta til venstre ved Franklin Ave, for da kommer du til:

Franklin Plaza Hotel (nå Franklin Plaza Apartments)
7230 Franklin

Det var her oppe Janis Joplin døde av overdose og Nikki Sixx nesten klarte det samme. Nikki tok overdose på fest her 22. desember 1987, og var faktisk klinisk død i noen minutter før han ble bragt tilbake til liv igjen. Hotellet som nå har blitt et leilighets-kompleks var definitivt et populært party-sted på 80-tallet, og alle fra GN’R via Ratt til Megadeth bodde her i lengre perioder.

Saharan Motor Inn
7212 W Sunset Blvd

Nok død og overdose for nå. Tilbake på Sunset finner du Saharan Motor Inn. Et streit motell sentralt på Sunset Blvd. som kan anbefales som billig bo-alternativ om man skal på rocke-sightseeing. Passe glorete amerikansk og veldig L.A.

Ralphs
7257 Sunset Blvd

RALPHS 1

Ralphs er en daglivarekjede spredd rundt i hele Sør-California, men akkurat denne som du finner på din høyre side kalles “Rock N Roll Ralphs” på folkemunne. Den ligger sentralt til på Sunset Blvd., nært både Guitar Center, strippeklubber og rockeklubber, og var naturlig nok en populær sjappe og hangout-spot på 80-tallet. Flere av de store og små hårmetalbandene kjøpte og/eller stjal matvarene sine her. Det pleide også å koke godt her etter klubbene stengte, da rockere, fans og groupies samlet seg for å drikke videre og feste ut i natten.

RALPHS 2

Guitar Center
7425 Sunset Blvd

Megastor musikkinstrument-forhandler, og her finner du alt du trenger for å rocke ut på Sunset Strip. Jeg har vært innom her flere ganger og handlet, og man spotter alltid kjente instrumentalister og shredders på shopping her. Utenfor Guitar Center finner du også The Rock Walk Of Fame hvor du finner håndavtrykk og autografene til KISS, Motley Crue, Eddie Van Halen og flere. Det pleier også å være utstillinger i vinduene her med kjente instrumenter fra rockens deilige historie. Et slags mini høykulturelt museum om du vil.

GUITAR CENTER ROCKWALK

Guns N Roses øvingslokale
1506 N Gardner St

Rett rundt hjørnet for Guitar Center finner du en deilig og viktig skjult skatt. I 1985 og 1986 hadde nemlig Guns N’ Roses øvingslokale her. Slash og Axl bodde her til tider også, og kalte det mildt sagt slitne lokalet for Sunset & Gardner Hotel and Villa. My Michelle og Nighttrain er skrevet i dette lokalet, og bandet pleide å holde ville fester i bakgatene her.

GUNS LOKALE

Sunset Strip Tattoo
7524 Sunset Blvd

Rett forbi Guitar Center på andre siden av gaten finner du Sunset Strip Tattoo. Riktig nok er dette en annen location enn den lå på gjennom det glade 80-tall, men like fullt en legendarisk tattoo-sjappe hvor “alle” tattoverte seg back in the day. Alle i Mötley Crüe har blitt tatovert her, Axl Rose fikk gjort flere av sine tatoveringer her (blant annet Appetite-korset), og studioet er fremdeles dekorert av gullplater fra flere av storhetene de har tatovert gjennom årene. Obligatorisk å gå innom for å kjøpe t-shirt med logoen deres på som Axl brukte mye (blant annet i Sweet Child O Mine-videoen).

SUNSET STRIP TATTOO

Mobil Gas Station
7865 Sunset Blvd (corner of Sunset & Fairfax)

Videre oppover Sunset (på høyre side) får du øye på en tilsynelatende helt vanlig bensinstasjon, men den har altså en viktig hardrock-betydning: I 1985 hadde Guns N’ Roses sin første fotoshoot her. Du kan føle magien.

MOBIL

The Chateau Marmont
8221 Sunset Blvd

Chateu Marmont er et legendarisk rockehotell. Det er bare å Google det. Du ser ikke mye av det fra utsiden, og det er nettopp derfor rockere har kommet hit i flere tiår for å feste midt på Sunset Strip, men i det godt skjulte. Led Zeppelin leide seg inn her og holdt storslåtte fester (eller var det orgier), John Belushi døde i Bungalow 3, og det er gjort mange legendariske fotoshoots her inne. Classy, klassisk og veldig veldig mystisk.

CHATEU MARMONT

The Body Shop
8250 Sunset Blvd

Over gaten fra Chateu Marmont ligger The Body Shop som er en populær 24/7 strippebule, og klassisk hangout på 80-tallet. Van Halen fikk utdelt sine første gullplater her, og Mötley Crüe fikk utdelt platina-plater for Girls Girls Girls her. Naturlig nok.

BODY SHOP STRIPPEKLUBB

Casablanca Records
8255 Sunset Blvd.

Her lå Casablanca Records sin vestkyst avdeling. Casablanca var KISS sitt plateselskap gjennom 70-tallet. Og da trenger jeg vel ikke å si mer.

The Sunset Towers
8358 Sunset Boulevard

I niende etasje i dette bygget (som nå er et hotell) bodde en ung Nikki Sixx med sin mor back in the day. Youth gone wild.

SUNSET TOWER HOTEL

Andaz Hotel/Hyatt On Sunset
8401 Sunset Blvd

Dette er mitt favoritthotell i hele verden, og her bor vi ofte både på ferie og på tur med DATAROCK. Dette er altså det berømte Hyatt Riot eller The Riot House. Legendarisk. Her bodde og festet ALLE på 70-, 80- og 90-tallet, og det er fremdeles et svært populært hotell hos musikere og band.

– Led Zeppelin pleide å leie flere etasjer når de bodde der, og John Bonham skal ha kjørt Harley Davidson gjennom gangene.
– Myten om at rockere kaster tv-er ut hotellvinduet skal angivelig ha startet her (med god hjelp fra Keith Richards og Keith Moon).
– Lemmy skrev låten “Motörhead” her.
– Axl Rose holdt grillparty på balkongen og kastet rykende ferskt grillkjøtt til fansen på gaten helt til brannvesenet kom og stoppet festen.
– Corey Taylor i Slipknot prøvde å ta livet av seg ved å kaste seg utfor taket her i 2003, men ble heldigvis stoppet.
– Jim Morrison bodde her over lengre tid, helt til han ble kastet ut for å ha hengt etter bare fingertuppene på balkongkanten.

Hotellet dukker opp i flere store rockebiografier, samt i filmen Almost Famous.

ANDAZ

Andaz har et fantastisk bassengområde på toppen av hotellet, med nydelig utsikt over L.A. på ene siden og Hollywood Hills på andre. Bassengområdet er – og har alltid vært – et populært fest/hangout område, og det er gjort mange legendariske fotoshoots her.

I korridorene og på rommene på hotellet henger det masse flotte rockestjernebilder for å minne deg på hotellets vakre historie, og det sies at bak disken står følgende beskjed: “Be kind to this customer. He may just have sold a million records.” Er du på rundtur i LA bør du ABSOLUTT unne deg en natt eller to her.

House Of Blues
8430 Sunset Blvd

Rett over gaten fra Andaz ligger konsertstedet House of Blues der det alltid er store navn innom. Steel Panther spiller her hver mandag når de ikke er ute på turné. Jeg så nettopp GWAR her, og det er noe av det gøyeste jeg har vært med på!

Pink Dot
8495 Sunset Blvd

På vei videre oppover Sunset finner du Pink Dot på høyre side. Et fast stopp for rockere, og sjappen som holdt Steven Adler i live gjennom hans verste heroin-periode.

PINK DOT

Sunset Marquis Hotel
1200 Alta Loma

På din venstre side – ganske godt skjult – ligger The Sunset Marquis. Populært tilholds-sted for rockere de siste fire tiår, mye på grunn av sin sentrale beliggenhet og skjulte stil. Du leser ikke en rocke-bio fra L.A.- traktene UTEN at noen har bodd, festet og hatt seksuell omgang her. Du finner også den svært ekslusive baren The Whiskey Bar (må ikke forveksles med Whiskey A Go Go lenger oppe i gaten) som kun huser 45 gjester her. 45 eksklusive gjester, that is.

Sunset Plaza

Midt på Sunset Strip ligger Sunset Plaza som er et gatestrekk med dyrere butikker og spisesteder med uteservering på hver side. Her jobber bare unge flotte servitører med et håp om å “breake” i Hollywood, og kundene er ofte folk av betydning i Hollywood. Jeg har aldri gått forbi her uten å ikke kjenne igjen noen. Oppfordrer deg derfor til å spille Stjernebingo med reisefølget ditt her, og se hvor mange lunsjere du drar kjensel på.

SUNSET STRIP

Poquito Mas.
8555 Sunset Blvd

Sulten igjen?
Lavt blodsukker, sier du?
På høyre side finner du en av de beste taco-sjappene i L.A.
Bare å gi seg hen.
Helt usannsynlig god meksikansk mat her.

Mel’s Drive-In
8585 Sunset Blvd

Heller sugen på mer tradisjonell amerikansk mat?
På høyre side etter Sunset Plaza finner du Mel´s Drive-In. Denne er åpen 24 timer i døgnet, og serverer perfekt amerikansk diner-mat. Du finner ofte slitne rockere her etter klubbenes stengetid.

Mutato Muzika
8760 W Sunset Blvd

Nå begynner du å nærme deg det som virkelig var The Strip back in the day. Altså den delen av Sunset Boulevard som kokte mest på 80-tallet grunnet alle klubber, barer og sprit-forhandlere som ligger som perler på en snor. Et sikkert tegn på at du er på rett vei er den svære UFO-lignende grønne – tilsynelatende malplasserte bygningen – Mutato Muzika. Dette er kontoret/studioet til DEVO og Mark Mothersbourg. For fans av slikt, meg inkludert, kjenner du New Wave-magien. For andre er det et sikkert tegn på at du er på rett vei mot Sunset Strip.

Når du kommer ned i veirysset kan du ta en kjapp avstikker opp til høyre.

David Lee Roth’s tidligere leilighet
8787 Shoreham Drive

Her bodde og festet Diamond David Lee Roth under det glade 80-tall. Man kan bare drømme om alt det ville som skjedde her. Jeg drømmer om det ofte. Man forstår også bedre hvorfor DLR festet så mye på The Strip siden han tross alt bodde bare et steinkast unna der alt skjedde.
Gamle grisen.
Neida.
Joda.

Book Soup
8818 W Sunset Blvd

Nede på Sunset igjen finner du bokbutikken Book Soup som er like vill som Amoeba bare for bøker. Her finner du alt du trenger. En helt fantastisk butikk! Her er også stjerner titt og ofte innom, og de holder ofte instores her.

Tower Records
8801 Sunset Boulevard

Rett forbi The Book Soup vil du på din venstre side se restene av nedlagte Tower Records. Tower var “selve platesjappen” på Sunset gjennom glansperioden, og Axl Rose jobbet her (og til tider sov her) i en periode. Det var også på parkeringsplassen til Tower at Axl Rose inviterte Vince Neil til nevekamp under deres beef på 90-tallet. Vince møtte opp, Axl gjorde ikke. Typete.

TOWER RECORDS

Soundcheck Hollywood
8872 W Sunset Blvd

Soundcheck er en forholdsvis ny platesjappe, men en som har klart å ta vare på sleaze-stilen fra Sunsets storhetstid. Her kan du kjøpe deilig hard musikk og mye flott merch. De holder ofte signing-sessions og releaseparties med flotte rockeband.

The Viper Room
8852 Sunset Boulevard

Liten og legendarisk rockeklubb, tidligere eid av Johnny Deep, og kanskje mest kjent for at River Phoenix døde på fortauet utenfor. Konserter nesten hver dag i uken med små og store band, og det var her Steel Panther startet opp under navnet Metal Shop.

Her hadde jeg en sterk opplevelse i 2010 da jeg så bandet Where Angels Suffer (W.A.S.) med tidligere W.A.S.P.-medlemmer. Det å se Chris Holmes og Randy Piper på en svett liten rockeklubb, med strippere dansende på påler rundt i rommet mens de spilte “F**k Like A Beast” føltes virkelig som å være tilbake på Sunset Strip på tidlig 80-tall. Jeg fikk prate litt med Chris Holmes etterpå, og det er definitivt et av mine største hardrock-øyeblikk.

VIPER ROOM

Snur du deg til høyre nå ser du legendariske Whiskey a Go Go på andre siden av gaten. Men før du sjekker ut den fortsetter du opp gaten N.Clark.

Guns N’ Roses tidligere leilighet
1114 N. Clark

Her bodde og festet Guns N’ Roses sammen med Vicky Hamilton i en liten drittleilighet på 80-tallet. Mye rockehistorie i disse veggene. Mye.

LEILIGHET GUNS

Mötley Crües tidligere leilighet
1124 N. Clark

Nesten vegg i vegg finner du Mötley Crües legendariske “band-hus” (nøye beskrevet i The Dirt) hvor de bodde trangt og herjet hardt på tidlig 80-tall. Grunnet sin beliggenhet endte det alltid opp med mye folk og hard festing etter klubbenes stengetid. Hellig grunn med andre ord. Blackie Lawless fra W.A.S.P. bodde også i samme hus en periode, sammen med en eskorte-pike. As you did in the eighties….

LEILIGHET MOTLEY

The Whisky A Go Go
8901 Sunset Blvd

Etter å ha snust på rockemagi og kysset hellig grunn snur du deg rundt og går tilbake til Sunset og Whiskey a Go Go. En av verdens mest kjente rockeklubber. Vet du ikke noe om denne må du google. Alle har spilt her. Virkelig.

WHISKEY A GO GO

Hustler Hollywood
8920 Sunset Blvd

På venstre side av gaten finner du Hustler Hollywood. Det Amoeba er til musikk, det Book Soup er til bøker, er Hustler Hollywood til porno.
Her finner du alt. Om det er det du vil finne. Utenfor har de en mini “Porn Walk of Fame”, ikke ulik Guitar Center sin Rock Walk, med autografer og avtrykk i fortauet. Ron Jeremy har et avtrykk av tre hender, for å si det sånn. Verdt å stikke innom bare for å høre betjeningen si “Welcome To Hustler Hollywood” på sin kåteste måte. Lykke til.

The Roxy
9009 Sunset Blvd

På høyre side av gaten ligger The Roxy, en annen legendarisk rockeklubb som var svært viktig under 80-tallets hårmetal-æra. Her er det konserter nesten hver dag, og man kan fint se større band her. Jeg har selv sett flere gode konserter på klubben, og gamle (og nye) rockere frekventerer ofte her. På venstre side av Roxy (mot Rainbow) ser du døren der Arnold Schwarzenegger kommer ut av i GN’R videoen You Could Be Mine. Slike ting er viktig å vite.

The Rainbow Bar & Grill
9015 Sunset Blvd

Rett ved siden av The Roxy finner du det viktigste stedet på hele turen; The Rainbow Bar & Grill. Mitt favorittsted i hele verden, og selve ground zero for 80-tallets deilige storhetstid. Som navnet sier er dette en bar og et spisested (ikke konsertsted) som serverer overraskende god mat. Stedet er drevet av noen Sopranos-aktige gamle italienere, og maten er i hovedsak italiensk. Man kan enten sitte ute på uteserveringen eller inne i selve restauranten.


RAINBOW 2

Inne er det dekorert med signerte bilder, instrumenter og alt av tenkelig rocke-memoribilia fra alle som har hengt her gjennom årene. Og det er mange. Innerst i kroken (til venstre) er GN’R-bordet, hvor GN’R sitter i November Rain-videoen. Dette bordet må spesialreserveres på forhånd, og jeg har selv sittet her og spist og sett en snurt Matt Sorum med en blondine i hver hånd måtte finne seg et annet bord enn “sitt faste”. Realness.

Lemmy henger her stort sett dag ut og dag inn når han ikke er på turné, og du ser garantert kjente rockere her. Jeg har ikke tall på hvor mange herlige typer jeg har truffet her. Har du bare tid til ett stopp i LA, så er det dette. Ekte rockemagi.

RAINBOW 1

Første gang jeg gikk inn hit hadde jeg på meg en vintage L.A. Guns-shirt fra 1989 for å se ”local” ut. Med en gang jeg kom inn på uteserveringen hørte jeg fra et av bordene ”woooow, check that shirt!” – og ABSURD nok var det Traci Guns som ropte der han satt på et bord med hele resten av L.A. Guns…. De hadde nettopp gjort et VH1-intervju på Roxy, og spiste nå lunsj på Rainbow. Skjebnen. Rockeskjebnen.

Gazzarri’s (tidligere)
9039 Sunset Blvd

Dette er der den svært viktige og legendariske Gazzarri’s lå. Gazzarri’s er nøye omtalt i diverse biografier, deriblant The Dirt, og det er også mange flotte scener herfra i dokumentaren Decline Of Western Civilization Part 2. En populær og viktig venue på 80-tallet, og det var stor prestisje å spille her. Stengte dog i 1992, og har de senere årene huset klubben Key Club. Steel Panther spilte nesten hver mandag i et par år, og jeg har hatt gleden av å se de nærmere 10 ganger her.
Villskap.
Deilig villskap.

GAZZARIS

Geffen Records
9130 Sunset Blvd

Over gaten fra Rainbow finner du det som var Geffen Records hovedkvarter under det glade 80-tall, og det kokte jo ganske greit i den stallen der da: Guns N’ Roses, Aerosmith og Whitesnake leverte gull og sanket dollars for plateselskapet. Et lokale som garantert har huset mye moro.

Nå er du ferdig med Sunset, men du har fremdeles litt rockemagi igjen. På tide å vandre ned North Doheney til venstre, der den krysser Santa Monica blvd, hvor du tar til venstre igjen.

The Troubadour
9081 Santa Monica Blvd

Her finner du The Troubadour, også en av de vikigste klubbene for hardrock og hårmetal på 80-tallet. Flere store band startet her. Guns N’ Roses spilte for eksempel sitt første show her, og ble senere signet til Geffen etter konsert her. Klubben spilte også en viktig rolle for utviklingen til både W.A.S.P. og Mötley Crüe.

TROUBADOUR

Selv hadde jeg en fin opplevelse da vi spilte her med DATAROCK. Jeg hadde rigget opp en gammel vifte (som jeg så for meg både Tommy Lee, Steven Adler og Steve Riley hadde brukt) ved trommene, og kastet en flaske vann i håret rett før vi gikk på (for MAKSIMAL rockelook). Viften var så sterk at den fønet håret mitt på et blunk og jeg måtte gjenomføre med tidenes mest fluffy hår.
Overstilig.
Neida.

Når du nå har strollet forbi The Troubadour har du altså gått og vasset i ren rockemagi i West Hollywood i en halv dag, og kan pent avslutte kvelden på Rainbow Bar & Grill igjen. Som man jo alltid gjør.

God tur og lykke til!

Tags: , ,

Del "Tidenes L.A.-guide fra Tarjei Strøm"