Seriemordere og utlagt tarm – Dag Sørås kjører show

0
Skrevet av:
Publisert 20:11 10 September, 2014

dagsoras
Pyros favorittkomiker Dag Sørås har kommet seg til hektene etter turné med Kvelertak. Nå headliner han show i Oslo og Bergen.

Humor på landeveien. Denne helgen har Dag Sørås storslått premiere på standup-showet Kognitiv Dissonans, som skal gå to helger på Vulkan Arena i Oslo (nede ved Mathallen, ved siden av Akerselven) før det får en helaften på Rick’s i Bergen. Sørås turnerte tidligere i år med sjølvaste Kvelertak, og har vært gjest i Pyro flere ganger, så vi har skaffet oss plasser og er klar for å skratte å le av nordlendingen.

Sjekk også Pyro-podcasten vi laget med Dag Sørås som gjest

Vi skal se showet på fredag, her har du billettinfo for alle dagene. Men nok om det, over til hovedpersonen selv, vi har pratet med Dag om hva publikum kan forvente seg.

Hei Dag og grattis med nytt show! Hva kan vi som skal på Vulkan forvente oss?
– Jeg vet da faen. Dette er første gang det settes opp et humorshow på Vulkan Arena, en venue som alt for mange ikke engang ser ut til å ha hørt om. Det forrige showet mitt gjorde jeg på Latter, som er 100% tilrettelagt for stand-up, og som i tillegg har et robust salgs- og promoteringsapparat. Denne gangen er det mer DIY, så jeg bare håper folk møter opp. Det Vulkan mangler i dvask champagne og apatiske kjendiser på rød løper tar de igjen i stemning. Jeg er komfortabel der. De som sikrer seg billett g får en fet kveld. Til og med JEG liker dette showet. Det blir prat om alt fra seriemordere til utlagt tarm, så det blir en variert aften. I tillegg har jeg en jævla morsom supportkomiker med meg, Henrik Fladseth. Han er like full av impotent sinne som meg, men har helt andre skyteskiver. Alt er tillrettelagt for good times!

Du var på turné med Kvelertak, hva lærte du fra rockereising som du tar med deg videre på komikerlandeveien?
– Bare det at man må gi jernet hver kveld, uansett hvor misfornøyd leveren din er med tingenes tilstand, eller hvor kraftig hjemlengselen måtte være. På turné er det fort å tenke at man bare skal ha nok et show, men for publikum er dette en kveld de kanskje har ventet på lenge. Utenom det innså jeg hvor mye morsommere alt er når man ikke er mutters alene på veien, som er grunnen til at jeg nå alltid har en supportkomiker med meg. Det er bra å ha noen å flykte med dagen derpå.

Vi har tenkt å komme i skikkelig god stemning før showtime fredag. Hvilke fem låter anbefaler du for maksimal oppvarming til Dag Sørås live?
– Jeg har en Spotify-lista som heter “Backstage”, som jeg selv bruker for å komme i humør. Et mer eller mindre tilfeldig utvalg er:

Gallows – Mondo Chaos
– Gallows leverer alltid oppløftende sinne, og denne låta har alt som trengs for å kickstarte blodomløpet.
http://youtu.be/zpyXKB291Io

Dwarves – We Must Have Blood
– Dette bandet vekker et tilbakelagt tenåringsbehov for å havne i litt godt, gammeldags bråk. Du kan ikke høre denne uten å skåle.
http://youtu.be/wq7HiKlI9M4

Imperial State Electric – Black Widow Blues
– Nicke Andersson som gjør cover av Townes Van Zandt. Ingenting kan gå galt, og gjør det heller ei.

QOTSA – Feel Good Hit of The Summer
– Josh Homme utfordrer min seksuelle legning, og denne klassikeren er jo selve definisjonen på en humørspreder.
http://youtu.be/bAXPUN2z2CE

The Good, the Bad And the Zugly – Call the Cops
– Zugly og co. er som å få colombiansk hvetemel fra Pablo Escobars eget stash injesert rett i kukhodet. Låta leverer selvtilliten man trenger før man skal på scena.

Snakkes på Vulkan, folkens!

Tags: , , ,

Del "Seriemordere og utlagt tarm – Dag Sørås kjører show"