Pyro-venner på Metallica-tur i San Fransisco del 2

476
Skrevet av:
Publisert 9:20 7 December, 2011

Dra til USA for å smake på norsk juleøl, for så å helle i vasken? Det gjøres.

Viktor og Torgeir har dratt fra henholdsvis Norge og Japan til San Fransisco for å se en av de fire jubileumskonsertene som Metallica gjør i byen denne uken. De har billetter til onsdagens konsert, men lader opp med blant annet test av norsk juleøl….

Hei folkens.

For en fullstendig oppdatering fra første konserten på The Fillmore må vi være litt tålmodige. Vi skal senere i dag møte noen hyggelige nedelendere og verdens fulleste russer for en detaljert rapport fra mandagens konsert. Når de har blitt behørig avhørt, kommer det mer info om Metallica sin deilige første bursdagsfest. Inntil da kan vi slå i bordet med en test av et lite utvalg av årets juleøl. Disse ble tatt med til San Fransisco som en overraskelse til Torgeir, som til daglig oppholder seg i Japan, og der utvalget av juleøl glimter med sitt fravær.

Denne testen består utelukkende av øl klasse 2, altså butikkølet. Samtlige sorter er levert på boks. Det bør nevnes at utvalget ble fraktet over Atlanterhavet med fly. Hvorvidt dette kan ha en effekt på ølet på samme måte som Linieaquavitten som passerer over ekvator vites ikke, så det får være en x-faktor i denne sammenhengen. Spesielt for Ringnesboksen bør nevnes at den bærer preg av å ha vært forsøkt åpnet med slegge, men om dette har påvirket smaken lot seg ikke fastslå.

Testpanelet gikk hardt ut, i det lunsjen bestående av salat lå mange timer tilbake i tid, slik at testen ble foretatt på tom mage. Det gjør noe med opptaket av alkohol og vurderingsevnen. Som vitenskapsmenn har vi vanskelig for å tro at det påvirket resultatet, men det kan legges til at humøret under testen hadde en bratt stigningskurve.

Og sist, men ikke minst, musikkvalget for testen falt ned på Death Magnetic. Det viste seg å være et godt valg. Her er testen:

Tuborg juleøl:

Lukter godt. Smaker også godt, i ca. ett sekund før smaken forsvinner. Voksne menn med fast inntekt må heldigvis ikke drikke opp øl man ikke liker. Denne går i vasken.
Terningkast: 2

Grans Bare Jul:

Lukter ingenting. Smaker dessverre mye mer. Av såpe. Grans Bare Tull. Når to nordlendinger ikke sammen klarer å drikke opp en skarve halvliter med øl, er det noe alvorlig galt. Kanskje med nordlendingen, men denne gangen helt klart med ølet.
Terningkast : 1

Ringnes Juleøl:

Lukt: Svak eim av jul.
Smak: Lite smak. Leskende drikk, men lite julepreg. Mangelen på smak av såpe trekker opp.
Konklusjon: Når man klarer å drikke opp en hel boks, fortjener den terningkast 3.
Terningkast: 3
PS. I vitenskapens og rettferdighetens navn må vi understreke at vi tror denne boksen kanskje ble skadet under transporten over Atlanteren.

Nordlandspils Juleøl:

Lukt: Lukt åt skogen
Smak: Mer såpe!! Flat såpe!!
Konkusjon: Nordlendinger som brygges i Trondheim lever ikke opp til forventningene.
Terningkast:  2 (ett ekstra øye på terningen fordi det er en nordlending)

Hansa julebrygg

Ekstra vellagret – det skaper forventninger! Blir de innfridd?
Lukt: God, men ikke sterk.
Smak: Lite særpreg. Lettdrikkelig. Men det smaker endelig jul!!
Annet: god farge.
Terningkast: 4 (svak)

Hansa juleøl:

Hva mer kan Bergen by på?
Fin farge
Lukt: Fin og fyldig lukt. Ingen såpe å spore.
Smak: God begynnelse, men en ettersmak som minner stygt om Tuborg. Brygges kanskje sistnevnte på lisens i Bergen? Vi må ta vasken til hjelp igjen.
Terningkast: 3

Aas juleøl

Flott farge
Smak: Øl med punch! Noe parfymert, men med positivt fortegn. Ingen langdryg ettersmak – og det er greit. Etter hvert som vi jobber oss ned i glasset kommer maltsmaken tydeligere og tydeligere frem. Dette er ekte vare!
Testens beste øl så langt. Den skiller seg ut på karisma.
Terningkast: 4

Dahls julebrygg:

Lukt: Frisk og fin duft.
Smak: Endelig!! At man må lide seg igjennom 6 øl før det sitter. Her kommer omsider en juleøl med alt på plass: lukt, farge og ikke minst smak. Perfekt balansert.
Konklusjon: 1-0 til trønderne! Dette smaker godt!
Terningkast: 5

Mack juleøl:

Smak: Å jada. Denne våkner du opp med dagen derpå.
Annet: En stor skuffelse.
Terningkast: 4 (svak)

Tags: , ,

Del "Pyro-venner på Metallica-tur i San Fransisco del 2"