Pyro gir deg våre nye norske favoritter

3
Skrevet av:
Publisert 21:05 4 November, 2008

En gang i året vier Pyro en hel time til nye norske band som vi mener fortjener din oppmerksomhet.

I kveldens Pyro kjører vi en hel time med nye norske band som vi har oppdaget i det siste. Det er jo sånn at vi i Pyro får tilsendt masse demoer og plater fra band her i landet, og hvis det var opp til oss så skulle vi gjerne spilt enda mer ny norsk musikk. Men så er det jo slik at gamle helter som Metallica, AC/DC og Guns N’ Roses, samt all den nye utenlandske musikken skal spilles også. Så derfor vier vi en gang i året en hel time til noen av de nye bandene vi har hørt mest på.

Dette er selvsagt bare en liten del av veldig mange nye norske band som fortjener oppmerksomhet, men vi rekker ikke over alle. Dog lover vi å fortsette å spille ny norsk musikk så ofte vi kan fremover.

Her er de bandene vi spilte i kveld, pluss et par vi ikke rakk å presentere i sendingen:

Manheads: Frekk stoner fra Os utenfor Bergen. Ga nyss ut en 7″ singel kalt Demonizer som er vel verdt å sjekke på Urørt eller Myspace.

Cassock: Stilfull hardrock fra Sandnes. Med like stilfull kvinnelig vokal. Ga nylig ut en ep og bør få ditt besøk på: Urørt og Myspace.

Haggis: Pøbelpunk fra Stavanger. Ikke et helt nytt band, men en av Asbjørns store favoritter for tiden. Haggis finner du på Urørt.

Third Invention: Metal fra Oslo skråstrek Grimstad av høyt kaliber. Metal for massene. Sjekk Third Invention på Urørt eller på Myspace.

Rank N’ File: Skrikepunk fra bakgatene i Stavanger. Ikke ulikt bajasene i Casualties. Politisk ladet bråk. Det er fint. Rank N’ File finner du på Urørt og Myspace.

Hall Of Shame: Seig grungy masse fra Oppland. Svært deilig rock, og definitivt et band å se opp for videre. Hall Of Shame på nett: Urørt og Myspace.

Byfrost: Kald og god svart metal fra Bergen. Ikke helt ulikt Immortal i stilen, og nylig ga de ut en ep kalt Byfrostmetal. Fine greier. Finn Byfrost på Urørt og Myspace.

Armatage Shanks: Pop-punk fra Hamar må til. Armatage Shanks gir oss glede i livet, og kan finnes på Urørt og Myspace.

Serenity Trace: Voldsomt potent metalcore fra Oslo. Har nettopp gitt ut debutplaten sin 7th Revolution, og viser at metalcore også kan spilles i det kalde nord. Sjekk Serenity Trace på Urørt og Myspace.

Obscure: Dette bandet med gamle ringrever fra Bergen har det lenge vært snakket godt om, og desto bedre er det da at alt snakket stemmer. Platen On Formaldehyde er ute nå, og inneholder sterk doom og ditto rock. Sjekk hva Obscure har å by på via Urørt og Myspace.

Wartex: Drammen gir deg god Motörhead-messig rock. Det synes vi du fortjener. Alkoholdunstende og frie. Wartex sjekkes via Urørt og Myspace.

Mecalimb: Fredrikstad har ikke hørt så bra ut siden Equinox. Bandet spiller inn debutalbum nå. Vi gleder oss. Meeeetal! Finn Mecalimb på Urørt og Myspace.

Andre band som vi synes du bør sjekke ut, men som vi dessverre ikke fikk plass til i sendingen:

Ninth Circle: Perfekt metal fra Asker. Ute med en ep kalt Virgil nylig. Urørt/Myspace.

Shot At Dawn: Mørke og perfeksjon fra Oslo. Meget, meget bra. Shot At Dawn ga nylig ut platen Sic Vic Para Bellum. Check it. Urørt/Myspace.

Aviendha: Enormt bra Tool-messig rock fra Bergen. Ep-en As The Horizon Burns er strålende.  Urørt/Myspace.

The Killing Cure: Meget flott hardrock fra Oslo. Ny ep har de også ute. Urørt/Myspace.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Pyro gir deg våre nye norske favoritter"