Pyro anbefaler deilig bok om svensk metal

3
Skrevet av:
Publisert 17:30 17 October, 2011


På med lesebrillene og fram med godstolen. Nå skal vi lese bok.

Her i Pyro elsker vi gode bøker om musikk, og har lest klassikere som The Dirt og Fargo Rock City gang på gang. Her om dagen fikk vi flunkende ny bok i fanget, og etter gjennomlesing må vi bare anbefale på det varmeste.

Blod Eld Död tar for seg den svenske metalscenen fra 70-tallet og fram til nå, og sveiper innom alt fra Heavy Load og Nifelheim til Watain og Shining og Entombed.

Boken er ikke så pompøs som norsk-amerikanske Lords Of Chaos, og bidrar i større grad til demytologisering enn til å bygge opp under gamle historier.

Historiene om Jon Nödtveidt fra Dissection og Niklas Kvarforth fra Shining er drøy lesning, mens forfatterne gir oss en rekke gode detaljer og historier om Entombed-Uffe, Bathory-Quorthon, Nifelheim-brødrene og så videre. Som bonus for oss nordmenn er deler av boken lagt tilNorge, hvor forfatterne går i fotsporene til Pelle “Dead” Ohlin fra Mayhem.

Anbefaler alle som er bittelitt interessert i metal. For øvrig har jeg anmeldt boken for svenske Aftonbladet, du kan lese hele anmeldelsen her. Legg merke til kommentarfeltet under, hvor LG Petrov fra Entombed kaller meg udugelig. Artig!

PS: Om du er nysgjerrig på hvor du finner boken, er det bare å søke på nettet etter Blod Eld Död. Du finner den til 160 kroner inkl porto en rekke steder.

STOR BONUS! En av hendelsene det står om i Blod Eld Död er da journalisten Anders Tegnér i sitt SVAR DIREKT tok opp metal og Satan og sånne ting. Se disse seks fantastiske klippene:

Tags: , , , , , ,

Del "Pyro anbefaler deilig bok om svensk metal"