Oppskriften på suksess: Parkway Drive på Sentrum Scene

1
Skrevet av:
Publisert 13:32 22 November, 2012

Parkway Drive i Oslo. Moshpit, allsang og stor kos.

På tirsdag var det endelig konsert med Parkway Drive i Oslo igjen, etter vårens feiende flotte konsert på John Dee. Jeg var opptatt på andre siden av byen med å lage tidenes siste Lydverket-sending, men kompis Ole Johan Nedrelid rakk innom konserten. Her er en liten rapport fra ham:

Etter den elleville og totalt utsolgte konserten på John Dee i April var det på tide å se Parkway Drive for andre gang i år. Bandet har eksistert i 10 år, og spesielt de siste par årene har de bygget seg opp en solid mengde fans i Norge. Når de nå er tilbake et halvt år sendere så er det i et større format på Sentrum Scene og med det ferske albumet ”Atlas” i bagasjen. Jeg ankom lokalet rett før Parkway Drive skulle på scenen. Tidligere hadde Structures, The World Alive og Emmure gjort jobben som support for kveldens hovedattraksjon.

Konserten åpner med tonene fra Sparks og stemningen på gulvet stiger, fra Sparks går bandet rett inn i Old Ghost/New Regrets. Lyden sitter fra første stund, og bandet låter energisk og tight. Etter Atlas åpningen tar bandet et par hits fra det kritikerroste albumet Deep Blue (2010); Sleepwalker og Karma før de kjører i gang stadionanthemet Wild Eyes. Det er en fin kombinasjon mellom gammelt og nytt materiale som gjør at stemningen holder seg på solid highfive-nivå hele konserten.

Selv om låtene fra Atlas kun er en måned gamle så er det full allsang i salen, og for hver gang vokalist Winston stopper opp tar publikum neste strofe på strak arm. Rett og slett imponerende respons og samspill mellom band og publikum. Etter Dark Days er det taktfast roping på Swing, og bandet virker positivt overasket og nesten litt satt ut en liten stund der. Heldigvis lytter de til sine fans og det blir komplett galehus når swing, swing, swing runger over Sentrum Scene. Jeg var strategisk plassert rett ovenfor parketten og kan registrere circle pits, og vill baris-moshing på gulvet. Enormt fett.

Måtte dra før ekstranummerene, men regner med at det var et utslitt publikum med hese stemmer som vandret fornøyde ut av lokalet denne kvelden etter en solid dose metalcore, kule riff og breakdowns. Oppskriften på suksess.

Tags: , ,

Del "Oppskriften på suksess: Parkway Drive på Sentrum Scene"