Ny Slayer-låt! Last ned! Pyro synser

0
Skrevet av:
Publisert 18:45 25 April, 2014


Imploder er første lyd av ny musikk fra Slayer etter Jeff Hanneman døde og Dave Lombardo fikk sparken. Hvordan låter Kerry & co i 2014?
Det har vært dramatisk i Slayer-leiren de seneste årene. Jeff Hanneman døde i mai i fjor, Dave Lombardo fikk sparken etter pengekrangling, og det er snart fem år siden forrige album, World Painted Blood, ble sluppet. Denne uken kom nyheten om at Tons of Rock-aktuelle Slayer nå starter et eget plateselskap som skal distribueres av metalgiganten Nuclear Blast, og med det forsvinner de fra American Recordings og samarbeidspartneren/produsenten/klagemuren Rick Rubin.

Men drit i det forretningsgreiene, det viktigste er at låten Imploder ble lagt ut for gratis nedlasting på Slayer.net. Det er ikke ventet nytt album fra Slayer før 2015, men låten gir nok et slags hint om hva vi kan vente oss.

Og det er…absolutt ingenting nytt! Imploder er Slayer slik de har opererert gjennom hele 2000-tallet, med seige vers (er det bare jeg som hører litt New Faith i starten på låten?) avløst av punkete thrashmetal med gitar som man på 70-tallet kategoriserte som lyden av piggtråd gjennom ørene dine. Produksjonen minner om det som gjorde superhissige Hate Worldwide til en favoritt på World Painted Blood, men jeg savner dra-til-helvete holdningen som gjorde den og andre låter på albumet til en hjertelig comeback. Synes også arrangementet er litt for enkelt, litt arbeid med overgangene hadde hjulpet. Bonuspoeng for at de får plass til en shoutout til sin egen klassiker God Hates Us All.

Men hey, det er jo Slayer, og det er kult å høre at Slayer-arven bringes videre av Gary Holt og Paul Bostaph. For selv om det bare er 50% av originalbesetningen igjen, er både Holt og Bostaph bunnsolide folk fra metalens øverste hylle. Vi må heller ikke glemme at Holt ga ny energi til bandet da han kom inn som midlertidig erstatning for en konsertlei, slapp og eter hvert syk Jeff Hanneman.

Så er vi fornøyde? Ganske. Implode er en sint låt, produksjonen er rå, riffene sitter brukbart, og Slayer høres ut som et ivrig hardcoreband fra en kjeller et sted i Midt-Vesten.  Hva synes dere lesere og lyttere, lover dette bra før sommerens konsert på Tons of Rock?

Del "Ny Slayer-låt! Last ned! Pyro synser"