Motörbåten

0
Skrevet av:
Publisert 13:27 22 October, 2014

testament

Vår eminemte lytter Gaute Tangen er en bereist herre. To ganger har han levert rapport til oss fra Metallicas Orion-festival, men i år reiste han på cruise med Motörhead og venner!

Motörheads Motörboat 22-26. sep’15

Metallica arrangerte ikke Orion-festival i år så da Motörhead arrangerte cruise var det et perfekt alternativ. Årets line up: Motörhead, Anthrax, Metal Allegiance, Testament, Down, Zack Wylde, Kill Devil Hill, Wilson, Danko Jones, Fireball Ministry, High on Fire, Jim Breuer, Daybreak Embrace, Andy Wood og Cilver. Båt: Carnival Extacy fra Miami til Cozumel og tilbake til Miami.

Motorbåten

Dag 1:

Innsjekk og ombordstigning gikk smertefritt, og etter en tur for å sjekke ut lugaren var det på tide å få seg litt mat. I buffet-baren så vi Motörheads trommis Mikkey Dee som tok seg god tid til å slå av en prat med fansen. Mikkey Dee var den vi oftest så vandrende rundt omkring på båten, men jeg vil skryte av alle bandmedlemmene som ofte var å se og som tok seg tid til å posere for bilder og til å slå av en kort prat. Samtidig vil jeg også skryte av fansen som behandlet bandene med respekt og lot være å klenge. Dette bidro nok til at bandene ikke gjemte seg på lugarene sine. Lemmy var forståelig nok, med tanke på hans helse, ikke så tilgjengelig. I løpet av cruiset var det satt opp tider slik at alle kunne få tatt bilde sammen med hvert enkelt band. Man måtte stå litt i kø og være minst to fans per bilde (4 for Motörhead) men alle fikk muligheten.

Klokken 18:30 braket konstertene løs. Jeg synes det var meget passende at det første bandet på mitt første cruise også var det første bandet jeg noen gang så live, nemlig Testament. Jeg så dem i 1987 som oppvarming for Anthrax som heldigvis også var med på båten. Testament leverte et gnistrende show, og høydepunktene for min del var Diciples of the Watch, Into the Pit og Rise Up. Jeg anbefaler alle som liker thrash å sjekke ut Testaments nyeste album Dark Roots of Earth.

Jeg rakk også å få med meg slutten av Kill Devil Hill. Deres siste sang War Machine var meget bra. Jeg kan ikke huske at Pyro har spilt mye av disse men det frister å sjekke de ut på Spotify. For øvrig var sangeren Dewey Bragg ofte å se blant publikum på de andre konsertene. Ekte fan!

Jeg har ikke sett Anthrax siden de varmet opp på Iron Maidens Bring Your Daughter-turné og gledet meg veldig til å se bandet live igjen etter at de ga ut fantastiske Worship Music i 2011. Anthrax leverte et utrolig bra sett i mine øyne. Høydepunkter på rekke og rad i Caught in a Mosh, Among the Living, In the End og State of Euphoria. Humor-sangen I’m the Man funket også bra.

Jeg fikk også med meg litt stand up, men det var tøft for komikeren da vi bare var 20 mennesker i salen.

anthrax

(JOey Belladonna, Anthrax)

Dag 2:

Vi skulle egentlig vært i land på Key West, men det utgikk på grunn av dårlig vær. Down sparket i gang konsertene rett etter lunsj, etterfulgt av mageplask-konkurranse i bassenget som ble dømt av Chris Broderick og David Ellefson fra Megadeth. Kill Devil Hill hadde sin andre og siste konsert på båten, men jeg droppet den til fordel for å se Scott Ians show Speaking Words. Dette var stand-up for metalfans! Han har flere gode historier å dele. Ikke minst om hans første møte med Lemmy.

Første meet and greet stod for tur med bandene Testament, Anthrax, High on Fire og komiker Jim Breuer. Dette var mer en fotosession der man måtte stille opp, smile, høre et knips, og så høre ropet på neste… Det var knapt tid til å ta bandene i hånden. Konklusjon er at selve hilsingen bør man ta når en treffer medlemmene ett eller annet sted på båten underveis.

Zakk Wylde var nå på dekkscenen og spilte uten resten av Black Label Society. Det vil si at kun gitar og keyboards ble brukt. Jeg synes det ble alt for lite trøkk, og gikk heller for å spise. Mens dette pågikk kunne man også spille Beers and Bingo med Wilson som verter eller se Daybreak Embrace.

plekterJeg har lenge ønsket å se Danko Jones, og nå fikk jeg endelig sjansen. Han gikk på Deckstage klokken 20, noe som viste seg å være en av de verst tenkelige tidene fordi Motörhead skulle spille på scenen Blue Sapphire Theater inne i båten kl 20:30 (dørene åpnes kl 19:30). Vi var vel max 50 stykker som prioriterte å få med oss konserten, men Danko lot ikke det beskjedne antallet dempe hans entusiasme på scenen. For en opplevelse! Helt topp og den beste konsert-opplevelsen min hittil i år. Høydepunkt i Full of Regret og Invisible. Da settet var ferdig tok han samtlige av oss på første rekke i hånden og takket for at vi var der til han var ferdig.

Da var det å løpe ned for å få med seg Motörhead. Settet var kort, men fylt med klassikere. Den eneste låten fra den nye plata var Lost Woman Blues, og Mikkey Dee leverte en av tidenes trommesoloer. Si hva du vil om trommesoloer, men på dette nivået er det vel verdt å få med seg.

boat

Siste på agendaen denne kvelden var Metal Allegiance. Jeg er meget glad i Megadeth og var litt skuffet da de måtte bryte på grunn av at Dave Mustaine skulle opereres. Jeg har hatt gleden av å se Megadeth før, men noe sånt som Metal Allegiance har jeg aldri opplevd. Trommene hamres på av Charlie Benante (Anthrax), Mike Portnoy (alle band i hele verden) og John Tempesta (The Cult), bassene trakteres av Frank Bello (Anthrax), David Ellefson (Megadeth) og Rex Brown (Kill Devil Hill), gitarene spilles av Chris Broderik (Megadeth), Scott Ian (Anthrax), Charlie Benante (Anthrax, ja han kan litt gitar også), Jon Donais (Shadows Fall, omdøpt på cruiset til «The man from lead guitar» av Phil Anselmo), Mark Zavon (Kill Devil Hill), Alex Skolnick (Testament) og vokalen utføres av Phillip Anselmo, Joey Belladonna (Anthrax), Chuck Billy (Testament) og Frank Bello (de Anthrax-gutta er overalt…). Metal Allegiance var en storartet opplevelse. Jeg fører opp set-listene deres nederst her til nytelse for folket.

Ellefson, Brown and Bello

(Ellefson, Brown og Bello i Metal Allegiance)

Joey Belladonna er i storform om dagen, og Dio- og Led Zepplin-låtene sitter som et skudd. Jeg tror Dio ville vært beæret av fremførelsen hans. Frank Bello sang et par Kiss-låter og det rimelig bra vil jeg si. Med Rex og Phil på båten så var det jo en del av oss som håpet på noen Pantera-låter og det fikk vi. Hele fem faktisk. Fem fantastiske. Ikke minst når så og si hele Metal Allegiance kommer på scenen og gjør Fucking Hostile med Phil og Chuck Billy på vokal. Vi går til sengs meget fornøyde og ser frem til resten av cruiset.

 

Dag 3

Dagen begynner med spørsmål og svar til artistene, og det viser seg at oppmøtet er skuffende da Metal Allegiance fortsatte å jamme utover natten i et privat opplegg for artistene. Kun Frank Bello og David Ellefson stiller. Komiker Jim Breuer står for spørsmålene, og når regnet kommer virker han meget takknemmelig for å kunne avslutte sesjonen tidlig. Det er da tid for en pause fra båten og vi går i land in Cozumel.

Etter å ha fått en innføring i Mayafolkets historie og en titt på ruinene i Tullum er det tilbake på båten for litt komedie med Jim Breuer. Han kjører mer eller mindre det samme showet som på Orion-festivalen i 2012, og i mine øyne og ører blir det derfor litt kjedelig. Det er vel på tide med litt nytt matriale nå?

Down spiller sin andre og siste konsert på cruiset, og leverer minst like bra som på første sett. Danko Jones blir invitert opp på scenen og får spille gitar på siste låten Bury Me In Smoke. Takk til Down for å promotere Danko Jones. Han fortjener det. Til alle dere som ikke har sjekket ut Danko Jones, se å gjør det NÅ!

Kvelden byr også på karaoke der man får muligheten til å stå på scenen og synge sine favoritter backet av Andy Wood og band.

Danko Jones

(The Dankmeister)

Dag 4:

Jeg tar en rolig morgen før jeg stiller meg i kø for å ta bilder med selveste Motörhead. En på vår gruppe er tydelig helt frelst på Lemmy, og kaster seg om halsen hans, klemmer og takker Lemmy for alt godt i livet sitt. Lemmy snur seg og sier kaldt og rolig “it’s not a religious experience”. Det var ikke lett å holde masken da, skal jeg innrømme.

Tilbud utover konserter denne dagen var: Rock ‘n’ Roll Yoga til musik fra Led Zeppelin, bok-signering av David Ellefson, drunk spelling bee og game of foams (slossing på en stokk over bassenget med våpen og skjold laget av skumgummi).

Resten av dagen og utover natten ble det konserter. Testament, Anthrax, Danko Jones, Motörhead og til slutt toppet Metal Allegiance hele greia med sin siste konsert.

Jeg husker godt Pyro-podkasten der Asbjørn og Totto diskuterte konsertcruisekonseptet, og min konklusjon er at har du muligheten er det absolutt å anbefale. Hvertfall hvis båten er på denne størrelsen (2000 passasjerer). En unik mulighet til å møte dine idoler, og å se de i meget intime konsertlokaler uten barrikader. Pre-booking for neste års Motörboat-cruise er tilgjengelig på motorheadcruise.com.

Mortörheads Motörboat har fått mye presse-omtale på forskjellige metalsider rundt omkring. Til og med Rolling Stone har publisert bilder fra cruiset, så trenger du mer info så er det bare å google. Leste du helt hit så takk for oppmerksomheten. Her er som lovet setlistene til Metal Allegiance.

Set 1: (Vocal)
War Pigs (Billy)
Ides of March (Instrumental)
Wrathchild (Billy)
Killers (Billy)
Got To Choose (Bello)
Heartbreaker (Belladonna)
Livin’ Lovin’ (Belladonna)
Wheel in the Sky (Belladonna)
Man On the Silver Mountain (Belladonna)
Neon Nights (Belladonna)
Heaven & Hell (Belladonna)
Strength Beyond Strength (Anselmo)
New Level (Anselmo)
Mouth for War (Anselmo)
Five Minutes Alone (Anselmo)
Primal Concrete Sledge (Anselmo)
Fucking Hostile (Anselmo/Billy)

Set 2
Ides of March
Wrathchild (Billy)
Killers (Billy)
War Pigs (Billy)
God of Thunder (Billy)
Got To Choose (Bello)
Parasite (Bello)
Four Horsemen Intro
Running With the Fucking Devil (Belladonna)
Heartbreaker (Belladonna)
Livin Lovin (Belladonna)
Tom Sawyer (Belladonna)
Green Manalishi (Belladonna)
Highway to Hell (Belladonna)
Jail Break (Belladonna, med Phil Campbell på gitar og Mikkey Dee på trommer)
Man On the Silver Mountain (Belladonna)
Neon Knights (Belladonna)
Heaven & Hell (Belladonna)
New Level (Anselmo)
Mouth for War (Anselmo)
Fime Minutes Alone (Anselmo)
God Damn Electric (Anselmo)
Fucking Hostile (Anselmo/Billy)

For flere detaljer www.metalallegiance.com/gallery

Tags: , , , ,

Del "Motörbåten"