Eksklusiv studiorapport fra Overthrow

4
Skrevet av:
Publisert 12:00 1 June, 2012

(Overthrow, her representert ved trommis, spiller inn debut i studio fullt av Vamp-gullplater…)

Våre favoritter i Overthrow leverer rapport fra innspillingen av sitt debutalbum. Herlig!

Overthrow overbeviste først oss i Pyro totalt med sine demoer, så ble de tatt inn i varmen av Urørt, og kom sågar til Urørt-finalen, de har turnert med In Flames og Clutch, og nå er det tid for innspilling av debutalbum. Vi setter stor pris på at Overthrow uoppfordret sendte oss denne herlige rapporten fra innspillingen som foregår denne uken. Vi gir ordet til gitarist og vokalist Ole fra Overthrow…

Hei Pyro og resten av norges kirkebrennere!

Vi er for tiden i studio for å spille inn vårt første album. Her er et lite skrik fra en fjern bygd på vestlandet!

Det sies at rockeband er dårlige planleggere. I så tilfelle er vi et særdeles dyktig rockeband . Turbulente fredags morgen ble etterfulgt av en tilnærmet fatal kjøretur gjennom natten, vel å merke i feil kjøreretning. Flere timer senere våknet stedsansen vår, sammen med en overtrøtt producer over telefonen, som ba oss om å snu. Omringet av skog og mørke prøver vi å snu. I 80-sone. Med tilhenger. I en sving, kl 03:00. Det konstante, gule veiskillet krysser under oss på tvers. Halvveis i den hodeløse akten ombestemmer vi oss og rygger bilen tilbake i vårt gamle, fordømte kjørefelt. 5 korte sekunder går før tre massive trailere i en hastighet tilsvarende Reign In Bloods gjennomsnittlige bpm blaster forbi, og nærmest river piggene ut av venstresidens dekk. Vi er heldige, og ennå-ikke-utgitte Overthrow-låter lever enda i beste velgående.

(eksilet)

Det er en stille og liten bygd som ikke tar imot oss da vi ankommer under lørdagens soloppgang. Etne og ABC-studios skuffer ikke (vel, forutenom veggpryden som KUN består av Vamp-materiale). I ekte singer-songwriter-ånd trør vi over dørkarmen med et snaut håp om søvn før innspilling, men er oppe før rusket når våre tilsynelatende nyblitsede øyne. Kvelertak-låtenes originale hjemby vekkes av søket etter To Ride, Shoot Straight and Speak the Truth sin gitarlyd. Eller Victims In Blood. Black Breath. Kanskje Taakes Noregs Vaapen. Det er mye som skal gjøres , men dette har vi ventet lenge på, og er ivrige som Chuck Schuldiners skrik.


(tid for Tetris igjen…)

Med oss på laget har vi bunnsolide, Seattleoppvokste Ashley Stubbert (Pearl Jam, Purified in Blood etc.) som med sine catchphraser som “Wake up and rock you guys” og “I’m picking up what you’re throwing down”, slakter alle tendenser til dårlig rockehumør. Hans superpositive karisma dreper negativitet like fort som sustainen dør på min første Louder-gitar. Så snart Ashleys jobb er gjort skal albumet sendes over Atlanteren til vår mann for anledningen, Matt Bayles (Mastodon, Isis), for mixing.

Nye strenger, trommeskinn og låter. Alt er rigget og klart for opptak. Morsomt er det også at den første jævelen som går under det røde opptakslyset bærer lyrics og tittel forfattet av Purified In Bloods og Twitters egne Tommy Svela. Som coveret på Vulgar Display of Power går også denne rett  i fleisen. Det kjennes som om vi går litt imot det normale da vi spiller inn flere av låtene i høyere tempo enn vi ellers har spilt dem. Slayer hadde vel godkjent det.

(snart ferdig i Etne)

17 timers jobbing hver dag med 30 minutters pause gir lite tid til skriving, og vi er akkurat nå inne i dag 6. Trommer, gitar og bass er ferdig innspilt, og lyden er massiv! Døgnløse arbeidsdager i studio passer oss bedre enn noen annen ferie, og veien til arbeid er kort fra gulvet vi sover på i andreetasjen. 5 av disse 13 låtene har blitt gitt ut på demoer tidligere, og det føles rart å for første gang spille disse inn på nytt, men dette blir andre saker. På tracklisten finnes også en cover av et legendarisk Washington D.C-band(!). Den garasjepregede, samt klare lyden vi har vært på jakt etter, later til å ha funnet sin vei gjennom produsent Ashleys mange speisa utveier og triks. Vi selv vet at jacken leder frem til en kombinasjon av Orange/Marshall/Peavey-forsterkere, men foruten dette er vi verdens minst lydtekniske band. Og det driter vi i. Det blir iallefall hardt…

Release er planlagt til Oktober/november gjennom Indie Recordings.

Adjust to Darkness!

Mvh Ole // Overthrow

Se videoer fra innspillingen under, og sjekk Overthrow-låter via Urørt.

Tags: , ,

Del "Eksklusiv studiorapport fra Overthrow"