Drømmen om en Guns N' Roses-gjenforening

352
Skrevet av:
Publisert 10:00 6 September, 2011

Hva skulle de spilt, og hvem skulle vært med? Kom gjerne med innspill. I demokratiets ånd.

Jeg hadde en voldsom drøm i helgen. En forrykende drøm. Ikke bare føltes drømmen som virkelighet, jeg husket den også da jeg våknet. Det skjer ikke ofte. Men sterke inntrykk forblir gjerne i kroppen?

Uansett. Jeg drømte at jeg var i England, på Reading-festivalen, og grunnen var at Guns N’ Roses skulle spille gjenforeningskonsert. Stemningen var til å ta og føle på, folk var pumpet up to the max, og jeg var nervøs på bandets vegne. Der slo jeg øynene opp, så de kom aldri på scenen i drømmen (omtrent som i virkeligheten bada-pisj). Men hva om drømmen blir virkelighet?

Jeg var voldsomt opphengt i Guns N’ Roses på slutten av 80-tallet etter at jeg først leste om bandet i det amerikanske bladet Hit Parader. De så enormt tøffe ut, som en litt hardere versjon av Mötley Crüe, og det var akkurat det de var da jeg endelig fikk tak i debut-LPen på import noen uker senere. GN’R ble raskt favorittbandet mitt (sånn utenom Kiss da), og jeg fulgte dem ganske tett helt til de brøt opp litt utpå 90-tallet. Som sagt virket stemningen og følelsene i drømmen veldig reelle, og etter at jeg hadde fått i meg en kraftig frokost (egg og bacon, må vite) funderte hjernen videre på dette med gjenforening av bandet vi kalte Gunsen.

For vil en gjenforening noen gang inntreffe? Axl har sine egne ting på gang, det samme har Slash og Duff, mens Izzy vel forholder seg ganske rolig, og Adler stadig maser om hvor stilig det hadde vært med en ny tur med gamlebandet. Og ikke minst; ønsker vi en gjenforening? Vel hadde det vært enormt stilig (forhåpentlig), men vi aner vel alle at det hadde endt i en tornado av dårlig stemning og skittkasting. Er det kanskje bedre å beholde minnene fra dengangda?

Men sett nå at nyheten plutselig kom. Guns N’ Roses på verdensturne. Stopp pressen!

Hva skulle de da spilt? Hele førstealbumet eller en gigantisk best-of-kavalkade? Noe fra Chinese Democracy? Noe fra solo-platene?

Hvem skulle vært med? Ønsker vi oss orginalbesetningen fra Appetite For Destruction? Eller Use Your Illusion-besetningen? Og hva med Dizzy?

Hvem skulle vært supportband? Jeg går for Faster Pussycat og Cinderella, for nostalgiens del… Men hvem ville du hatt med?

Hvor skulle de spilt om de kom til Norge? Innendørs, utendørs?

Hva er dine drømmer og tanker omkring temaet? Og ønsker vi oss egentlig dette?

Tags: ,

Del "Drømmen om en Guns N' Roses-gjenforening"