5 grunner til at du bør sjekke Ghost live

0
Skrevet av:
Publisert 15:44 29 November, 2013

Ghost_live_in_Utrecht
I går spilte Ghost i Oslo. Det var en strålende konsert. De maskekledde svenskene spiller i Stavanger i kveld, Bergen i morgen og Trondheim på mandag. Vi gir deg fem grunner til at du bør gå på konsert

1. Du hører ikke råere retrorock enn Ghost
— Mange tror at Ghost er et ekstremmetalband, men de har mer til felles med Thin Lizzy og Hawkwind enn hekseskriking og blastbeats. Musikalsk låter de som det kuleste 70-tallsbandet som aldri eksisterte, med en perfekt blanding av groove, mystikk og melodi, og nesten hver eneste låt har stort allsangpotensial, enten det er refreng, vers eller bare rope med på riffene.

2. De er morsomme å se på
— En gjeng svensker – inkludert en frontmann som på privaten ser ut som den velkledde markedssjefen i Carlings – kler seg opp i kapper og pavekostyme, sprayer røkelse over publikum og kler scenen som en katedral? Klart det er gøy! Akkurat som det er moro å se en ung jødisk forretningsmann kle seg opp som en demon og spytte blod og synge om tordenguden.

3. Setlisten er strålende
— Ghost begynner med åpningslåtene fra sine to album, før megabangeren Ritual er på plass som fjerdelåt. I løpet av 75 minutter leverer de det beste fra begge platene, pluss to coverlåter. Mer om det…

4. De spiller The Beatles!
— Coverversjonen av The Beatles-låten Here Comes The Sun er atmosfærisk og magisk i studioversjon, og live når den nye høyder. Både med allsang, rå riffing og mystikk. Du har ikke hørt band covre The Beatles før du har sunget med når Ghost gjør det.

5. Year Zero
— Denne singlen fra Infestissumam oppsummerer alt som er gøy med rock og metal. Tegneserieaktig flørting med Satan, et riff som er like enkelt å lære som Smoke On The Water og Iron Man, et refreng som skriker etter stadionfremføring og en tyngde og et driv som gjør at du bare MÅ ha øl eller noe annet digg å drikke på.

Tags: , , , ,

Del "5 grunner til at du bør sjekke Ghost live"