10 spørsmål med Yngve fra Blood Command

0
Skrevet av:
Publisert 9:00 12 November, 2012

Blood Command har nettopp sluppet nok et strålende album i krysningen mellom hardcore, punk og rock. På tide å levere de ti spørsmålene på dørstokken til gitarist Yngve.

Blood Commands Funeral Beach er en strålende plate, og bør sjekkes ut av samtlige der ute med et hjerte for rufsete gitarer. Yngve spiller gitar og skriver låtene i Blood Command. Når han ikke svarer på ti spørsmål fra Pyro da…

1. Hvem er du og hva skjer?

Jeg er Yngve Andersen, bergenser/askøyværing som spiller gitar og lager musikk i Blood Command. Vi er ute med ny plate i denne verden og nyter livet maximus!

2. Den første platen du kjøpte?

Fight Club-soundtracket. Filmen som forandret livet mitt og fikk meg til å oppdage The Pixies. Før det kopierte jeg bare min bror sine plater til kassett. Piracy på lavt nivå.

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

Det er jo ikke så big deal å like dette bandet siden veldig mange andre gjør det, men Blink-182 har vært et long time favorittband til tross for ganske mange ekle sjangerfrender. Vet at vokalist-Silje synes at det er litt småflaut at jeg digger de så hardt, så har kult ned mang en gang med å namedroppe dem. Dire Straits er også et band jeg liker i all hemmelighet.

4. Taco; lefse eller skjell?

Lefse ofcourse! Jeg skjønner ikke hvordan man skal spise skjell. Det blir alltid så sykt mye gris, og den knekker i kjeften slik at alt faller over alt. Skjell er dritt, lefse is the law!

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

Det jeg har friskest i minne er vel salaten jeg fikk her for noen uker siden med konsistensen til gelé og smaken til vann.

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

Sabbath! Lett! Syntes de er 10 hakk over Maiden. Selv om Maiden er fett nok det og, men har aldri hatt noe forhold til Maiden. Hjemme hos oss var det Stryper som regjerte.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

I det kisten senkes ned i graven vil jeg at Selfmindead skal reunites for å spille Always fra At The Barricades We Fall-platen. Ein fin liten blome må med siden mormor sang den til meg da jeg var liten, og jeg spilte den i begravelsen hennes da hun døde. Og så klart Stryper med To Hell With The Devil. En selvfølge.

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Dongeri! Alltid! Har alltid gått med det. Spilte til og med fotball på ASK FK med dongeribukse gjennom hele min korte karriere. Det var ikke særlig populært på laget siden A) det så mongo ut og B) jeg var helt elendig i utgangspunktet.

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

Jeg spiller fordi jeg elsker det, og fordi det er det jeg er best på av de få tingene jeg kan. Dessuten trenger rock n’ roll seriøst å bli reddet og jeg føler et sterkt ansvar. StoneSour regnes som rock i 2012. Hva faen skjer??? Bring back New York Dolls og Dead Boys!

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Pyro leserne skal sjekke ut Blood Command fordi det er nothing lik noe de har hørt før, og samtidig alt de har savnet. Blood Command har en energi og pissed off/fuck all-attitude som andre band bare kan drite i å oppnå 🙂 Cocky motherfuckers, but its true.

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Yngve fra Blood Command"