10 spørsmål med Tombstones

3
Skrevet av:
Publisert 9:00 7 May, 2012

(foto: Jarle H. Moe)

Norske Tombstones spiller god, gammeldags og klebrig doom. Nytt album ute nå feires med 10 spørsmål sendt i bassist Ole Christian Helstads retning.

1. Hvem er du og hva skjer?

Jeg er en lang kar fra Flisa, og heter Ole Christian Helstad. Sammen med Bjørn-Viggo Godtland og Jørn Inge Woldmo utgjør jeg Tombstones. Vi slapp vårt nye album Year of the Burial på Soulseller Records fredag 20 april. Nå på fredag har vi release hos de supre folka på Betong i Oslo. Det blir moro som faen. For de som var på Sleep på lørdag, anbefaler jeg å ta turen for ny dose på fredag. I tillegg til oss spiller svenske Spelljammer og norske Buckaduzz. To meget kule band. Ta med ørepropper, og sørg for ikke å være så ølstinn. Det kommer til å riste godt i magen. På lørdag spiller vi på Sebs i Hamar sammen med trivelige Ribozyme.

2. Den første platen du kjøpte?

Den første jeg kjøpte for egne penger husker jeg faktisk ikke. Den aller første kassetten jeg fikk derimot, husker jeg veldig godt. Var på Oslo-tur med foreldrene mine, og fikk mast meg til Kiss med Animalize. Husker at det regnet og at jeg ble glad. Hadde en eldre nabo som var langt over gjennomsnittet Kiss-fan, og da ble såklart jeg det og. Selv om det dabbet av ganske fort, er Heaven’s on Fire fra nevnte album en slager den dag i dag.

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

Hmm. Det må bli Weezer, eller rettere sagt nyere Weezer. Det er jo mer enn stuereint, og på grensa til hipt å like Blue Album og Pinkerton, men jeg har stor sans for hele katalogen (Raditude må selvsagt utelukkes). Den nyeste plata, Hurley, er kul som juling.

4. Taco; lefse eller skjell?

Må gå for lefse her, spiser mye Taco, og ender opp med lefse i 97% av tilfellene.

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

For en som er fra Finnskogen er det ikke så rart, men for andre vil jeg tro Nævagraut, flæsk og tipper er uvant kost. Dette var fast inventar på den nå nedlagte skogsfestivalen Tømmerfløtivalen, hvor vi har spilt noen ganger. Maten ble gjerne servert i tospann med hjemmebrent og kaffe. Verdens beste fyllemat, og fleskefettet gjør godt for systemet.
Det som er dumt nå om dagen, er at man må til Sverige for å få tak i skrädmjöl, selve basisen i nævagraut.

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

Black Sabbath for meg er kun de første albumene med Ozzy, og derfor er det verdens enkleste spørsmål. Black Sabbath vinner på alle mulige punkter.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Sleep – Holy Mountain
OM – Thebes
Alice in Chains – Nutshell

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Dongeri, helt klart. Det ser bare bedre ut. Olaplagg er udødelige. Jeg velger også å tro at komfort og kvalitet er bedre, selv om erfaringen med spandex og lær er begrenset.

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

Det er det mest givende jeg kan gjøre. Jeg elsker det, rett og slett. Det er ingenting som gir meg mer glede.
Når en ny låt er i ferd med å ta form, og alle i bandet finner sin plass i uttrykket, kommer gåsehuden med en gang. Den følelsen er uslåelig.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Tombstones spiller nedstemt og suggerende, repetetativ og massiv stonerdoom.  Musikken vår kommer rett fra levra, uten krimskrams av noe slag. Beinhardt fokus på fete riff, stemning og groove, i tillegg til varm, levende og dynamisk lyd.
Har du et bra anlegg; kjøp plata, skru opp musikken, ned med lyset, og du vil skjønne hva jeg mener. Do it!

Tags: ,

Del "10 spørsmål med Tombstones"