10 spørsmål med Tofthagen fra Audrey Horne

0
Skrevet av:
Publisert 9:00 28 January, 2013

audrey

(foto: Per Ole Hagen/Nrk)

Audrey Horne slapp fredag sitt meget fine album Youngblood, og vi leverte 10 oppussete spørsmål til gitarist Thomas. En av de som elsker heavy mest i hele verden. Fin type.

Audrey Hornes Youngblood har gått på repeat på spilleren i det siste. Stor og refrengtung hardrock av beste kaliber er noe vi liker i Pyro. Vi liker også den enorme gleden gitarist Thomas Tofthagen viser for hardrocken når han har fått seg noen glass på byen. En heavy-fan av beste sort. Derfor passer det perfekt at Tofthagen blir den første som får Pyros nye 10 spørsmål i fanget.

1. Hvem er du og hva skjer?

Thomas Tofthagen, gitarist og låtskriver i Audrey Horne og Sahg. Plateaktuell med Audrey Horne sitt fjerde album akkurat nå. Er for tiden også i studio og mikser Sahg sitt fjerde album som slippes 13 mai 2013.

2. Låten eller artisten som dro deg etter håret inn i den tunge rocken?

Det var i 1980 jeg for alvor fikk øynene opp for rocken. Bandet var Kiss som da var ute med albumet Unmasked. Var stor fan av låten Is That You der Paul Stanley presterer stort vokalmessig. Første TNT-skiva med Dag Ingebrigtsen var også veldig viktig.

3. Ville du smakt på menneskekjøtt om du fikk det servert dandert med alskens tilbehør?

Hvis jeg får tilbrede det selv. Jeg prøver jo alt en gang.

4. Hvem er den kuleste rockestjernen du har møtt?

Ace Frehley – rett og slett bare rock tvers igjennom.

5. Hvem er den kjipeste rockestjernen du har møtt?

Folk flest har vert fete av de jeg har møtt – må i så fall bli noen lokale rockestjerner.

6. Kiss eller Metallica, og hvorfor?

Må nesten velge Kiss til tross  for at begge band har vært viktige for meg. Setter da inspirasjon og fantasi over teknisk utvikling.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Litt tidlig å begynne å tenke i de baner enda, men sånn på stående fot får det bli

No Quarter – Led Zeppelin

Mr Crowley – Ozzy Osbourne

Welcome To My Nightmare – Alice Cooper

8. Hvor irriterende er det at folk har sluttet å kjøpe plater?

Spesielt synd for de som går glipp av opplevelsen der cover, tekster og musikk går sammen og danner en helhetlig pakke. Virker også som trenden er å laste ned enkeltlåter og ikke album. Ender da fort opp med å hoppe mellom de umiddelbare låtene fremfor å ta seg tid til å oppdage et album over tid. Ellers er det jo jævla irriterende å ikke kunne gå inn i en fet platesjappe lenger og plukke med seg noen tilfeldige skiver – nå må jo ting planlegges. Jævla stress.

9. Hva er din våteste drøm som rockemusikant?

Stå øverst på plakaten Castle Donington Monsters Of Rock den dagen de finner det for godt til å gjenopprette festivalen. Van Halen, AC/DC, Ozzy og KISS bør da stå med liten skrift nederst på plakaten.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Klassisk riffbasert hard rock med mye twin gitarer, store trommer og gode vokalmelodier. Ekte rock, ekte følelser og ekte ekthet fortjener å sjekkes ut!

Tags: , , ,

Del "10 spørsmål med Tofthagen fra Audrey Horne"