10 spørsmål med Stian fra Devil

0
Skrevet av:
Publisert 9:00 25 March, 2013

devillogo

Devil lager god heavy. Vi serverer de 10 spørsmålene til Stian fra nettopp Devil. Plateaktuelle og det hele.

Devil overbeviste stort med sin doomete heavy på debuten, og fredag kom oppfølgeren Gather The Sinners. Hva mer skal jeg skrive enn at det gjør meg glad? Kanskje at Stian velvillig svarte på spørsmålene vi sendte til hans digitale postkasse, og at det blir intervju med Devil i morgen kveld på radioversjonen av Pyro.

1. Hvem er du og hva skjer?

Hallois. Stian Fossum, gitarist i Devil om natta, ansatt i Bring om dagen. Hyperaktuell med ny Devil-plate. Utover det er jeg i Haugesund på jobbreise. Haugesund funker både til hverdag og fest. Det vet alle som har vært på Karmøygeddon.

2. Låten eller artisten som dro deg etter håret inn i den tunge rocken?

Som de fleste som trådde cherroxa sine på 70-tallet, så var det KISS som var inngangporten. Nærmere bestemt Unmasked. Så gikk det slag i slag med Twisted, Sabbath, Saxon, Venom, Metallica, Bathory, Candlemass, etc. Om jeg skal begrense det til ei låt, så fikk Two Sides of The Coin helt sinnssykt mange runder. Men å spille sjøl var det kanskje Metallica som trigga. Er det meningen man skal skrive en hel avhandling på «ti kjappe»? Runder av der….

3. Ville du smakt på menneskekjøtt om du fikk det servert dandert med alskens tilbehør?

Det er faktisk et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger. Viljen er der, men jeg vet ikke om jeg hadde klart når det kom til (kjøtt)stykket. Skinkene skal være gode (I følge Albert Fish…).

4. Hvem er den kuleste rockestjernen du har møtt?

Har vel egentlig ikke møtt så veldig mange, men Mikael Åkerfeldt er helt usannsynlig trivelig ut fra det lille jeg har snakket med ham. Chris Holmes var kul, men nesten like full som i Decline of the Western Civilisation. Teller Grutle? Han er en jeg alltid gleder meg til å tilbringe tid med (litt bromance-takter der…). Katon i Hirax er helt suveren, samme med Terry og Alan Jones i Pagan Altar. For mange til å nevne alle.

5. Hvem er den kjipeste rockestjernen du har møtt?

Kan man ikke si noe pent om folk, så holder man kjeft eller får trynet slått inn, har jeg hørt. Men jeg har faktisk ikke møtt noen kjipe. Dan Beehler ga et kjipt førsteinntrykk, men han unnskyldte seg etterpå og var veldig kul han også.

6. Kiss eller Metallica, og hvorfor?

Faen for et makabert spørsmål. Om du ser lenger oppe, så er det klin umulig å velge en. Men jeg synes Metallica har gitt ut de beste platene, om en absolutt må velge, med de tre første.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Poison – Unskinny Bop

Warrant – Cherry Pie

Extreme – More than Words

Hvis jeg er dau, skal faen ikke de andre ha det noe moro heller.

8. Hvor irriterende er det at folk har sluttet å kjøpe plater?

Ikke i det hele tatt. Tidene forandrer seg. Så lenge musikken er bra, er det absolutt viktigst. For ti år siden hadde jeg slått meg selv for å skrive noe slikt, men jeg har blitt spirituell på mine gamle dager, og bryr meg ikke så mye om materialistiske goder lenger.

9. Hva er din våteste drøm som rockemusikant?

Å bli namedroppa av Ozzy, kanskje. Iommi er jo mer «viktig», men om du har fått Ozzy til å oppfatte deg i det hele tatt må det jo være unikt. På et mer realistisk(?) plan; Å kunne leve av musikken.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Heavyrock for folk med en fot i grava og en på dansegulvet. Pyro-leserne skal sjekke det ut fordi jeg sier det.

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Stian fra Devil"