10 spørsmål med Pete Evil fra Blood Tsunami

1
Skrevet av:
Publisert 9:00 15 April, 2013

pete

(Pete Evil, arkivfoto MTV)

Pete Evil er et ekte metalmonster. Både fan av sjangeren og musiker i band som Blood Tsunami og Mango Ninja. 10 spørsmål ble levert. 10 spørsmål ble besvart.

1. Hvem er du og hva skjer?

Hei, jeg heter Peter Michael Kolstad Vegem. Av og til blir jeg kalt Pete Evil. Noen kaller meg veldig mye rart, men personlig så bruker jeg bare Peter. Jeg spiller gitar og synger i Blood Tsunami, og vi har akkurat sluppet vårt tredje album “For Faen”.

2. Låten eller artisten som dro deg etter håret inn i den tunge rocken?

Det starta med Kiss i 1980. Fikk Unmasked til 7-årsdagen min. Starta altså med Disco-Kiss, men gikk rask bakover og fant 70-talls Kiss. I 1982 oppdaget jeg band som Iron Maiden, Saxon, Judas Priest.

3. Ville du smakt på menneskekjøtt om du fikk det servert dandert med alskens tilbehør?

Ja, barnekjøtt, men kun fra en frittgående krabat. Neida… Kanskje jeg ville tatt en bit av ren høflighet hvis jeg var på besøk hos en kannibalstamme som stolt serverte meg deres nasjonalrett? Eller kanskje hvis jeg var en sånn stakkar som de i den derre filmen vøtt… De som hadde kræsja i et fjell og måtte spise folka rundt seg for å få tiden til å gå. Var den ikke sånn?

4. Hvem er den kuleste rockestjernen du har møtt?

Lars Gulbrandsen

5. Hvem er den kjipeste rockestjernen du har møtt?

Sigurd Wongraven

6. Kiss eller Metallica, og hvorfor?

Jeg behandler begge to som en dement bestefar. Selv om han er dønn på jordet og oppfører seg helt dustete så er jeg glad i han fordi han var så kul mot meg da jeg var liten. Uansett, skal jeg velge en så går jeg helt klart for KISS! De har aldri latet som om de er noe de ikke er. De går alltid den veien som stinker mest gryn og fitte… Og det er helt greit. Selvfølgelig synes jeg de også har laget en bråte med knall skiver.

Jeg elsker 80 talls Metallica, spesielt de tre første skivene med Cliff, men jeg datt av lasset før The Black Album. Da de i tillegg gjennomgikk en TOTAL personlighetsforvandling i 1996 følte jeg at jeg overhodet ikke kunne stole på de gutta der lenger. Kiss har forandret seg mye opp gjennom åra de også, men de er i det minste ærlige. Metallica har 4 skiver som preget min oppvekst. Kill, Lightning, Puppets og Justice… Kiss har 19 !!! Helt fra “Kiss” i 74 og ja, jeg strekker meg faktisk helt opp til “Crazy Nights” som kom i 1987… Og blant de 19 skivene inkluderer jeg soloskivene til Paul og Ace fra 78, og den rare Europeiske samleskiva “Killers” som inneholdt 4 nye låter, og SELVFØLGELIG “Alive I” og “Alive II”.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Æsj, jeg vil ikke ha noen vanlig norsk begravelse. Hvis noen inkluderer kristendom ved min bortgang så skal jeg reise meg fra graven og pisse på presten. Jeg håper mine etterlatte blir kvitt skrotten min på kjappeste, enkleste og billigste måte. Si “hade på badet din gamle sjokolade” og gå hjem… På den annen side, en begravelse er i bunn og grunn et rituale for de etterlatte. Det er deres ønsker som gjelder, ikke mine. Er man død så er man død. Om man blir begravd med pomp og parkt eller kasta ned i en umerket massegrav er jo samma faen. Nei, musikk ved min begravelse har jeg aldri tenkt på. Kanskje jeg skulle gått for “Horsehead Nebula” med Blood Tsunami? 12 minutter med mine egne riff bør holde i bøtter og spann, men, ok, hvis jeg MÅ velge tre låter… Hva med disse? “Deja Vu” med Iron Maiden, “Always Somewhere” med Scorpions og “For What it’s Worth” med The Cardigans.

8. Hvor irriterende er det at folk har sluttet å kjøpe plater?

Veldig irriterende… Musikken er selvfølgelig det viktigste ved å gi ut en skive, men jeg synes et fysisk format er veldig viktig. Cover, tekster og bilder er nesten halve moroa og selvfølgelig så appellerer en fysisk skive til “samlebehovet”. Noe som kan betegnes som et av menneskets urinnstinkter. I tillegg så elsker jeg konseptet med “platesjappe”. På toppen av alt så genererer iTunes, Spotify, Wimp og “younameit” minimalt med spenn til de som har mekka og spiller musikken. Drit og dra…

9. Hva er din våteste drøm som rockemusikant?

Har ikke så mange drømmer egentlig. Det å gi ut skiver og spille konserter var vel drømmen og akkurat det gjør jeg. Neste drøm som ikke er oppfylt er å kunne leve av å lage musikk. Det hadde vært befriende å kunne vie hverdagen til musikk istedenfor å gå rundt og føle at man dør sakte i en uinteressant jobb fordi man må ha spenn til salt i såret.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Blood Tsunami er thrash spilt av pønks og Pyro-leserne skal sjekke det ut fordi de fortjener det.

Videoen til Metal Fang fra Blood Tsunamis nye album For Faen ser du under.

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Pete Evil fra Blood Tsunami"