10 spørsmål med Ole fra Deride

103
Skrevet av:
Publisert 9:00 2 July, 2012

Deride har levert et veldig bra album. Vi feirer med spørsmål og svar.

Deride fra Bergen er tilbake med ny plate og ny vokalist (som dog har vært med en god stund). De er også tilbake i bedre stand enn på lang tid, og vi serverte de 10 spørsmålene til Ole fordi vi likte det nye albumet så godt.

1. Hvem er du og hva skjer?

Mitt navn er Ole Walaunet AKA Lust Kilman. Eg spiller gitar i DERIDE, GOD SEED, THE BATALLION og GRIMFIST.
DERIDE er for tiden aktuell med ny plate, “The Void”, som har fått god omtale i inn,-og utland. Check it out!!

2. Den første platen du kjøpte?

Eg er en gammal kar begynt å bli, så eg kan ikkje huske i detalj. Men en av dei tidligste var nok The Kids “Norske Jenter” fra `80. Knallbra saker! Eg huske eg hadde The Kids t-skjorte og greier. Var stor fan av Dag Ingebrigtsen og blei enda større fan  med TNTs debuplate, som mildt sagt er magisk. Ellers gikk det i Sabbath, Twisted Sister, Iron Maiden, Ozzy, Accept, Priest, Van Halen etc.. det klassiske. Og Modern Talking etterhvert hehehe!

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

Eg er stor fan av The Stone Roses sitt album fra 1989! Kanongode låter heile veien. Jævlig kul groovy trommis. Ellers går det i mye i filmmusikk fra 70 og 80 tallet. Paul Simons Graceland er også superb når eg er i syden og skal føle meg lykkelig.

4. Taco; lefse eller skjell?

Eg hater rot så det er utvilsomt lefse som gjelder.

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

I Tyskland, spesielt på østsiden, serveres det mange tvilsomme sandwiches med tilbehør hehe..Men må nok bli sardinpizza, som er brudd på alle pizzaregler i mi bok.

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

For min del var det nok Sabbath som sparket det hele igang. Eg husker eg oppdaget Sabbath Bloody Sabbath i platesamlingen til gamlingen.. Den følelsen.. Man klare knapt å puste.. Mørke senka seg, og alt knyte seg innvendig. Fy faen eg skulle ofret MYE for å få en sånn opplevelse igjen i disse dager. For meg er Sabbath et band som har det beste av alt!

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?
Dead To Me – DERIDE, Primal Aggression – GRIMFIST,  Detonate – THE BATALLION.

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Her i gården er det dongeri som gjelder. Men det blir nok litt snoking i lær-avdelingen når vi skal ut med GOD SEED. Spandex… ka e det? Stram dongeri symboliserer rock for meg.

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

Det spørsmålet har eg stilt meg sjøl en del ganger opp gjennom tidene. Eg har aldri tjent store summer på dette, så penger er langt ifra et motiv. Eg kicker jævli på å lage musikk som skaper energi blant mennesker. I første omgang er det champagne-følelsen innad som oppstår som kan være heilt vanvittig. Den kreative viben som oppstår når en plasserer en gjeng tullinger i et skittent lokale, avsidesliggende og isolert. Kvasshet er et viktig stikkord i musikken eg lager. I tillegg til det digger eg å spille gitar enkelt og greit, og spille live for ville mennesker.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

DERIDE spiller thrash metall i en moderne innpakning. Musikken er riffbasert, med cathy grooves kombinert med mørke stemninger. Hvis du liker fengende og tøff metal med energi og attack sjekk ut “The Void”, tilgjengelig i butikker og på nett. Gå til www.facebook.com/deridebergen for anmeldelser og info om bandet.

CHEERS FOLKS !!!

 

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Ole fra Deride"