10 spørsmål med Lars Lønning fra Black Debbath

2
Skrevet av:
Publisert 9:00 14 January, 2013

Herlige Black Debbath har endelig bestemt seg for å fokusere på musikk igjen. Nytt album Nå Får Det Være Rock! Akademisk Stoner Rock er ute nå, og vi sendte i vei de ti spørsmålene via god gammeldags epost.

1. Hvem er du og hva skjer?

Hei internett! Jeg heter Lars Lønning, og er for tiden dønn aktuell med ny plate med mitt overvurderte band Black Debbath. Den heter “Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock”. Er også aktuell med forestående turné, og driver også på å skrive på en biografi om Simon & Garfunkel. Den skal hete “Bro over trøblevann” og kommer en gang i løpet av 2019.

2. Den første platen du kjøpte?

Kiss: “Alive II”. Kjøpt på Electric Circus i Oslo, ca 1982.

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

De fleste av mine venner er relativt alt-etende når det gjelder musikk, så det er skikkelig vanskelig å finne noe som skremmer dem. Går kanskje mer på sjanger enn på enkelt-artister. Glad-jazz for eksempel (ikke at jeg liker det da, men…) eller reggae (ikke at jeg liker det heller da, men…) eller ridder-metal (æsj). Skikkelig dårlig svar merker jeg. Sorry!

4. Taco; lefse eller skjell?

Skjell, men er ingen motstander av lefse. Tar gjerne skjell i lefsa (da ikke grovt ment!!!). Folk pleier å si at jeg er ganske skjell-opptatt, nærra…. den var lompen!

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

Oj, det er mye rart ja! Er fristet til å si: “lunken gryterett, servert av slapp punker” (men det var Hurra Torpedo som hadde det på raidern sin). Ellers: gul grøt, torsk, figur-skåret kålrabi m.m.

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

Tji hi! Nesten litt søtt spørsmål! Kunne heller vært “kake eller bæsj?”. Kake selvfølgelig! Hvorfor? Fordi jeg liker kake bedre enn bæsj!

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

1. AC/DC: “Ride on” (fra plata “Dirty deeds..:”)

2. Ben Harper: “I want to be ready” (fra plata “The will to live”).

3. B.B King: “The thrill is gone” (1969 single version)

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Må bli dongeri. Lær kan man ha enten i jakke eller i sko, men ALDRI mellom de to. Spandex er bøg.

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

Fordi musikk er som balsam for håret. “Musik dannes ut af gledje, af gledje danner man musik” (Arja Saijonmaa).

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Ønsker du å øke din mentale kapasitet? Ønsker du fet, tung, groovy rock? Ja? Sjekk ut Black Ingvars, eh….. nei Black Debbath mener jeg.

Tags: , , , ,

Del "10 spørsmål med Lars Lønning fra Black Debbath"