10 spørsmål med Ilkka fra Benea Reach

0
Skrevet av:
Publisert 9:00 8 April, 2013

benea1

Benea Reach har nettopp gitt ut en meget god plate med Possession, og vi sendte våre ti spørsmål til vokalist Ilkker. Resultatet følger.

1. Hvem er du og hva skjer?

Jeg heter Ilkka og er vokalist i Benea Reach fra Oslo. Plateaktuell med nylig utgitte Possession, den tredje med Benea Reach.

2. Låten eller artisten som dro deg etter håret inn i den tunge rocken?

Hørte jo på Judas Priest og Accept allerede som en liten fis og digget det, men det aller største kicket fikk jeg når Meshuggah kom med Destroy Erase Improve. Da gikk det virkelig opp for meg hva jeg hadde lyst til å drive med selv.

3. Ville du smakt på menneskekjøtt om du fikk det servert dandert med alskens tilbehør?

Nei, jeg spiser ikke så mye forskjellig kjøtt. Kun fisk, kylling og kalkun. Menneskekjøtt havner i samme kategori som lammekjøtt og oksekjøtt. Sikkert mange som spiser kebab som har spist menneskekjøtt noen ganger uten å hverken klage eller være klare over det.

4. Hvem er den kuleste rockestjernen du har møtt?

Det er nok Agnete Kjølsrud fra Djerv. Hun er min definisjon av kul rockestjerne.

5. Hvem er den kjipeste rockestjernen du har møtt?

Det finnes ikke kjipe rockestjerner i min mening. Bare kule, alt fra noen sinnsykt kule til noen litt mindre kule. Det noen folk kan oppfatte som kjipt med noen rockestjerner er bare noe som hører til med å være rockestjerne. De som virkelig er kjipe er helt enkelt ikke rockestjerner. Har ikke møtt Lars Ulrich, men ikke engang han er en kjip rockestjerne, selv om jeg ikke tåler trynet hans.

6. Kiss eller Metallica, og hvorfor?

Det må bli Kiss da, siden jeg er allergisk mot stemmen til Hetfield og ikke tåler trynet til Ulrich. Hadde veldig gjerne opplevt Kiss live, selv om det ikke er noe jeg hører på hjemme i stua.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

De obligatoriske hadde vært Johnny Cash – Hurt, Tom Waits – Picture In A Frame, og så muligens ZZ Top – I Gotsta Get Paid for å lette opp stemningen litt. Regner med å få de to første ihvertfall hvis jeg fortsatt er i mitt nåværende forhold når jeg dør, forhåpentligvis som en meget gammel og lykkelig mann.

8. Hvor irriterende er det at folk har sluttet å kjøpe plater?

Synes ikke at det er irriterende i det hele tatt. Bare litt synd, men jeg har mer eller mindre sluttet å kjøpe plater selv så jeg skjønner folk veldig godt. Det har veldig mange fordeler for oss mindre artister at musikk spres på den måten den gjør for tiden. Derimot synes jeg at det er veldig kult at det fortsatt finnes mange som kjøper musikk fysisk, selv om alle har mulighet til å laste ned eller streame det meste gratis. Samboeren min kjøper mye på vinyl, noe jeg setter pris på.

9. Hva er din våteste drøm som rockemusikant?

Den aller våteste drømmen hadde nok vært å bli så store at vi hadde solgt millioner av plater og hatt med Deftones som oppvarming på verdensturné. Av litt mer realistiske drømmer så hadde nok det kuleste vært å dra på turné sammen med Meshuggah.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Metall i verdensklasse. Dere bør sjekke ut Benea Reach siden vi er et av norges beste og mest interessante metall-band og har som sagt nettopp sluppet vår tredje plate som heter Possession. En av årets plater, uten tvil. Ikke bare i Norge, men i hele verden. Skål!

Sjekk videoen til sangen The Mountain fra Possession under.

benea2

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Ilkka fra Benea Reach"